Αναβάθμιση για το Peugeot e-208 - Πώς κέρδισε ισχύ και αυτονομία

Αυξημένη ισχύ, αλλά και την ικανότητα να καλύψει περισσότερα km με μία φόρτιση, θα έχει η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Peugeot 208.

  • -
  • -

Το Peugeot e-208 δέχτηκε βελτιώσεις για δεύτερη φορά στα 3,5 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την παρουσίασή του. Το αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων είναι να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον οδηγό του, ενώ πλέον έχει την ικανότητα να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση πριν να χρειαστεί και πάλι φόρτιση.

Όσον αφορά τη δύναμη, η αύξηση οφείλεται στη χρήση του ηλεκτροκινητήρα από το νέο ηλεκτρικό Peugeot E-308. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ισχύς θα φτάνει τους 156 ίππους (από 136 ίππους που είχε μέχρι τώρα), ενώ η ροπή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 260 Nm.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που αλλάζει στο e-208 με το νέο μοτέρ δεν είναι οι 20 ίπποι επιπλέον, αλλά η μείωση της κατανάλωσης. Στο μοντέλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή η τιμή που ανακοινώνει επίσημα η Peugeot είναι 17,6 KWh/100 km, ενώ με τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα οι απαιτήσεις σε ρεύμα μειώνονται σημαντικά και φτάνουν τις 12 KWh/100 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a8c6be1cb3ad8d6623c734c2eb435cae.jpeg

Επιπλέον, το Peugeot e-208 από εδώ και πέρα θα εξοπλίζεται με ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Συγκεκριμένα το μοντέλο που είναι στους δρόμους αυτή τη στιγμή έχει μπαταρία 50 KWh εκ των οποίων είναι εκμεταλλεύσιμες οι 45 KWh, ενώ στη νέα εκδοχή η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 51 KWh και οι εκμεταλλεύσιμες θα είναι 48,1 KWh.

Δείτε ακόμα: Τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά στην Ελλάδα με το νέο Κινούμαι Ηλεκτρικά

Η μείωση της κατανάλωσης σε συνδυασμό με την ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας, έχουν ως αποτέλεσμα το Peugeot e-208 να μπορεί πλέον να καλύψει 400 km με μία φόρτιση, ενώ μέχρι πρότινος χρειαζόταν να συνδεθεί με φορτιστή έπειτα από 362 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/69f07f53d297c7d5014c4da226949faa.jpeg

Στη βελτίωση της αυτονομίας παίζουν ρόλο και μερικοί ακόμα παράγοντες. Οι κυριότεροι είναι οι τροχοί 16 ιντσών στους οποίου συναντάμε ελαστικά με ενεργειακή ετικέτα Α+ (δηλαδή ελαστικά τα οποία έχουν πολύ λίγες απώλειες λόγω τριβών οπότε οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης), η αντλία θερμότητας η οποία συνδυάζεται με αισθητήρα υγρασίας ώστε να εξασφαλίζεται παράλληλα ιδανική ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και ο νέος λόγος μετάδοσης του κιβωτίου μίας σχέσης, το οποίο έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εστιάζει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα ηλεκτρικά εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αλλάζει αντίστοιχα και ο τρόπος που τα βλέπεις;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...