Αυτό είναι το Νέο ηλεκτρικό Peugeot E-308 – Πόση αυτονομία έχει;

Η Peugeot παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του 308 hatchback αλλά και την αντίστοιχη του 308 SW, το πρώτο ηλεκτρικό station της Ευρώπης.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πληθαίνουν, με την Peugeot να αποκαλύπτει τόσο το E-308 όσο και το E-308 SW. Τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm, καθώς και από μία, επίσης καινούρια μπαταρία χωρητικότητας 54,0 kWh που διακρίνεται για την υψηλή απόδοση και λειτουργεί σε κύκλωμα 400V. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 12,7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 400 χλμ.

e 308

To ηλεκτρικό Peugeot 308 φορτίζει με ισχύ 11 kW σε AC φορτιστή και με 100 kW σε DC ταχυφορτιστή, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 20 έως το 80% σε περίπου 25 λεπτά. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία mode οδήγησης (Eco, Normal και Sport), με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας να κάνει εξαιρετική δουλειά κυρίως μέσα στην πόλη, όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής.

e 308

Για την υψηλότερη απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ, η Peugeot έχει βελτιώσει την αεροδυναμική και όλο το ηλεκτρικό κύκλωμα. Τα ελαστικά είναι χαμηλής αντίστασης κύλισης και οι ζάντες 18 ιντσών αεροδυναμικού τύπου, ενώ και το βάρος παραμένει σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

Υψηλής τεχνολογίας συστήματα για το E-308

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Peugeot εξοπλίζεται με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων και ημιαυτόνομη οδήγηση, φέρει το αναβαθμισμένο i-Cockpit με τεχνολογία i-Connect Advanced για ακόμη ταχύτερες δυνατότητες διασύνδεσης και κεντρική οθόνη 10 ιντσών και επιπλέον εφαρμογές ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να ελέγχει με ασφάλεια ορισμένες δυνατότητες του αυτοκινήτου από απόσταση.

e 308

Η αισθητική του σαλονιού δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του 308, προβάλλοντας την κομψότητα, το στυλ, την υψηλή ποιότητα και τη λειτουργικότητα. Οι χώροι για τους επιβάτες παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα για το E-308 hatchback, με το E-308 SW να είναι σαφώς πιο πρακτικό.

Διαβάστε επίσης: Peugeot 308 σε βενζίνη, diesel ή plug-in hybrid

Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά. Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και ποιες είναι οι τιμές, θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...