Τα καλύτερα αυτοκίνητα για ρυμούλκηση – Δες τους νικητές! [video]

Ποια αυτοκίνητα διακρίθηκαν στα βραβεία ρυμούλκησης; Είναι τα SUV τα καλύτερα για να τραβάς τροχόσπιτο και σκάφος; Τα ηλεκτρικά έχουν υψηλές δυνατότητες έλξης ή όχι;

  • -
  • -

Έχεις τρέιλερ για σκάφος, τροχόσπιτο ή ακόμη και μπαγκαζιέρα και αναρωτιέσαι ποια επιβατικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά για ρυμούλκηση; Το διεθνές αναγνωρισμένο «Caravan and Motorhome Club», για μια ακόμη χρονιά δημοσίευσε τη λίστα των οχημάτων που ξεχώρισαν στα βραβεία ρυμούλκησης. Πρόκειται για τον μακροβιότερο θεσμό όσον αφορά στις δοκιμές έλξης, με τη Λέσχη να παρέχει εδώ και 40 χρόνια εξειδικευμένες και αμερόληπτες πληροφορίες για τη ρυμούλκηση.

Στο διαγωνισμό «40th Caravan and Motorhome Club Towcar of the Year Competition 2023», το αυτοκίνητο που ξεχώρισε ήταν το Skoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150PS DSG 4x4. Το τσεχικό SUV με τον δίλιτρο diesel κινητήρα, θριάμβευσε στις κατηγορίες «Caravan Weight 1400-1500 kg» και «Family Towcar». Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την ελκτική ικανότητα του τετρακίνητου μοντέλου της Skoda, ανακηρύσσοντάς το νικητή τόσο στις δύο παραπάνω κατηγορίες όσο και στο σύνολο.

towcar

Στον τελικό του διαγωνισμού συμμετείχαν 24 οχήματα. Οι επαγγελματίες της λέσχης υπέβαλλαν στα άκρως απαιτητικά τεστ, οχήματα με ικανότητα ρυμούλκησης άνω των 750 kg, τα οποία θα συνεχίσουν να πωλούνται ως έχουν και μετά την 1η Οκτωβρίου 2022.

Ποιες δοκιμές γίνονται για την αξιολόγηση της ικανότητας ρυμούλκησης;

Οι κριτές εξετάζουν τα πάντα σχετικά με τη ρυμούλκηση, από το ύψος του κοτσαδόρου έως τις προδιαγραφές που αναγράφονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Τα αυτοκίνητα στη συνέχεια προσαρμόζονται σε τροχόσπιτα στο 85% του βάρους τους ή στο ελκτικό όριο τους.

Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτικές οι πινακίδες στα τρέιλερ και τις μπαγκαζιέρες - Πώς βγάζεις άδεια;

towcar

Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες συσκευές, οι κριτές μετρούν τις δυνατότητες επιτάχυνσης και πέδησης των αυτοκινήτων. Έπειτα τα δοκιμάζουν σε ταχύτητες έως και 88 km/h σε μια απαιτητική διαδρομή που ονομάζουν «Διαδρομή των Άλπεων» και η οποία παρουσιάζει διάφορες κλίσεις με αποκορύφωμα μια εκκίνηση σε ανηφόρα 17% και μια δοκιμή φρεναρίσματος σε κατηφόρα 26%. Αξιολογείται επίσης, η δυνατότητα εκκίνησης από στάση, τυχόν αστάθεια στα 90 km/h για να διαπιστώσουν πως αντιδρούν τα αυτοκίνητα, καθώς και ζητήματα άνεσης και ορατότητας οδηγού, όπως και οπισθοπορεία.

Ηλεκτρικά υπήρχαν στους νικητές; 

Στους νικητές, εκτός από το Skoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150PS DSG 4x4, διακρίθηκαν και αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα.

towcar

Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα των μοντέλων που διακρίθηκαν:

  • Βάρος τροχόσπιτου κάτω από 1200 kg: Volkswagen ID.5 Style 77kWh Pro Performance 204PS
  • Βάρος τροχόσπιτου 1200kg - 1300kg: Skoda Enyaq iV 80X Sportline
  • Βάρος τροχόσπιτου 1300kg - 1400kg: Volkswagen Golf Estate Alltrack 2.0 TDI 4MOTION 200PS DSG7
  • Βάρος τροχόσπιτου 1400kg - 1500kg / Family Towcars / Απόλυτος νικητής: Skoda Karoq Sportline 2.0 TDI 150 PS DSG 4x4
  • Βάρος τροχόσπιτου 1500kg - 1700kg: Volvo XC40 Recharge Twin
  • Βάρος τροχόσπιτου άνω των 1700 kg: Porsche Cayenne E-Hybrid 8-Speed Tiptronic S
  • Electric Vehicles: Polestar 2 Long Range Dual Motor
  • Plug-in Hybrid Vehicles: Volvo V90 Recharge Plug-in Hybrid T6
  • Ρυμουλκούμενα μεγάλης οικογένειας: Volkswagen Multivan Style 2.0 TSI 204PS  DS7


Πηγή: caravanclub.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...