Opel Corsa: Να επιλέξω βενζίνη 1.2, diesel 1.5 ή ηλεκτρικό;

Ποια έκδοση του Corsa είναι η ιδανική για εσένα; Με κινητήρα βενζίνης, πετρελαίου ή ηλεκτρικό;

  • -
  • -

Με μοντέρνα εμφάνιση και ποικιλία στην λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές κινητήρα, το supermini στην γκάμα της Opel, το Corsa, έχει μία πρόταση για όλα τα γούστα. Θέλεις να κινείσαι με βενζίνη; Το έχεις. Με πετρέλαιο; Επίσης μπορείς. Θες να μπεις στην εξηλεκτρισμένη εποχή με ένα εντυπωσιακό compact μοντέλο; Μπορείς να το κάνεις και αυτό! Εξοπλισμένο με μία πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, αλλά διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, το Opel Corsa θα ευχαριστήσει τους πάντες, χάρη στους αποδοτικούς του κινητήρες και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό μέσα και έξω.

Δείτε ακόμη: Τι καύσιμο να προτιμήσεις σε νέο αυτοκίνητο;

Ποιο όμως είναι το ιδανικό για εσένα; Όλα εξαρτώνται κατ’ αρχάς από το τι σου αρέσει και εν συνεχεία από το ποιες είναι οι ανάγκες σου.

H πιο προσιτή επιλογή: Corsa 1.2

corsa

Στην περίπτωση που ο σημαντικότερος παράγοντας για εσένα είναι το κόστος απόκτησης τότε τα σύνολα βενζίνης είναι η καλύτερη λύση. Με τιμές που ξεκινούν από τις 18.400 ευρώ για την εισαγωγική έκδοση με το ατμοσφαιρικό μοτέρ με τους 75 ίππους και από τις 19.900 ευρώ για τον 1.2 turbo των 100 ίππων, το βενζινοκίνητο Corsa είναι και το πιο οικονομικό της γκάμας.
Δες εδώ όλες τις εκδόσεις του Corsa

Το καταλληλότερο για ταξίδια: Corsa 1.5 Diesel 

diesel

Με 1.000 ευρώ περισσότερα τώρα, μπορείς να αποκτήσεις την βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση που ξεκινά από τις 20.900 ευρώ. Εδώ έχουμε ένα οικονομικό μοτέρ 102 ίππων που μπορεί να χαρίσει αμέτρητα ακούραστα και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Ο κατασκευαστής δηλώνει μέση κατανάλωση της τάξης των 4 lt/100km, οπότε αν ξεκινήσεις με γεμάτο ντεπόζιτο ίσως πλησιάσεις τα... 1.000 km πριν χρειαστεί να ανεφοδιαστείς ξανά. Τι πιο ιδανικό για μεγάλα ταξίδια;
Δες εδώ την αναλυτική δοκιμή του Corsa 1.5 D

Το πιο «πράσινο»: Corsa-e

corsa e

Τέλος, η πιο μοντέρνα από πλευράς τεχνολογίας έκδοση είναι αδιαμφησβήτητα η ηλεκτρική. Το Opel Corsa-e συνδυάζει το στιλ με τον οικολογικό χαρακτήρα χαρίζοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μηδενικών ρύπων με μία φόρτιση. Είναι ιδανικό για όποιον γράφει πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, και θέλει να το κάνει με το ελάχιστο κόστος για την τσέπη του και τη μικρότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον.
Δες εδώ την αναλυτική δοκιμή του Opel Corsa-e

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...