Lada Niva: Νέος κινητήρας με λιγότερα κυβικά και περισσότερη δύναμη!

Το αειθαλές 4X4 αναβαθμίζεται για πολλοστή φορά, με την τελευταία βελτίωση να αφορά στην τοποθέτηση νέου κινητήρα με αυξημένη ιπποδύναμη.

  • -
  • -

Μπορεί η εξέλιξη της νέας γενιάς του Niva να «πάγωσε» μετά την αποχώρηση της Renault, ωστόσο, η AvtoVAZ προχωρά σε μια ακόμη αναβάθμιση του εμβληματικού μοντέλου της Niva προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών για επιπλέον δύναμη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας, Maxim Sokolov, το Niva Legend θα αποκτήσει μια νέα, ισχυρότερη μονάδα από το 2023, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ποια θα είναι αυτή.

Η λογική λέει πως πρόκειται για τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 lt. με τους 90 ίππους και μέγιστη ροπή 142 Nm. Το μηχανικό αυτό σύνολο βρίσκεται ήδη στην γκάμα της ρωσικής κατασκευάστριας εταιρείας και είναι προδιαγραφών Euro5. Φυσικά, υπάρχει και ο ισχυρότερος 1.600άρης των 106 ίππων, αλλά η λύση αυτή δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς θα ανέβαζε την τιμή του αυτοκινήτου.

lada

Εξάλλου, οι πελάτες της Lada και ειδικά οι Ρώσοι, θέλουν το Niva να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο προσιτό οικονομικά, καθώς αυτό που επιθυμούν πρωτίστως είναι εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου και υψηλή αντοχή στις ακραίες συνθήκες. Όσο για το μοτέρ των 1.700 κ.εκ. απόδοσης 83 ίππων θα συνεχίζει να πωλείται κανονικά.

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Lada Niva Bronto

Το αυτοκίνητο φέρει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, βάση για ISOFIX, on-board computer, ζάντες 16 ιντσών και ηχοσύστημα με δύο ηχεία. Από σχεδιαστικής πλευράς δεν υπάρχουν αλλαγές, με τη σιλουέτα του τρίθυρου Niva να είναι ίδια και απαράλλαχτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...