Δοκιμάζουμε 3 Peugeot 3008: Diesel, υβριδικό ή 4κίνητο;

Το 3008 έβαλε την γαλλική μάρκα στο κλαμπ των premium εταιριών και μετά την ανανέωση του στοχεύει μόνο για την κορυφή.

  • -
  • -

Για την Peugeot, το C-SUV 3008 είχε ζωτική σημασία, καθώς ήταν το μοντέλο στο οποίο πόνταραν πως θα την ανεβάσει κατηγορία. Βλέποντας την πορεία του γαλλικού SUV οφείλουμε να πούμε πως όχι απλά πέτυχαν το σκοπό τους αλλά έδωσαν και μία δυνατή γροθιά στον γερμανικό ανταγωνισμό.

Έχοντας κάνει αυτή την κίνηση λοιπόν, ο εμπλουτισμός της γκάμας ήταν αυτός που θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την θέση της στην αγορά. Επενδύοντας έτσι στην ηλεκτροκίνηση και τον υβριδισμό, αλλά παράλληλα εξακολουθώντας να εξελίσσουν και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, έχουν καταλήξει με έναν πλήρη στόλο που έχει μία πρόταση για όλα τα γούστα.

Η γαλλική εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις της στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι σε αρκετές αγορές δεν είναι ακόμα διαδεδομένα, εξακολουθεί να προσφέρει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ ταυτόχρονα μυεί το κοινό μέσω των plug-in hybrid μοντέλων. Ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει και στην περίπτωση του 3008, του premium μεσαίου SUV της μάρκας που έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα, την άνεση αλλά και την πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων.

Εμείς, είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τρεις εκδόσεις του γαλλικού μοντέλου που μπορούν να ταυτιστούν με τα θέλω μεγάλου μέρους των αγοραστών. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις τρεις δοκιμές των εκδόσεων με κινητήρα πετρελαίου αλλά και plug-in hybrid σε δύο μορφές. Μία προσθιοκίνητη με 225 ίππους και μία ισχυρότερη 300 ίππων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Μπορείτε να τις διαβάσετε και εν συνεχεία στο τέλος του άρθρου να ψηφίσετε και να μας πείτε ποιο θα θέλατε να έχετε στην κατοχή σας.

 

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi

diesel

 

Peugeot 3008 Hybrid e-EAT8 225 PS

hybrid

 

Peugeot 3008 Hybrid4 e-EAT8 300 PS

hybrid4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...