BMW vs Mercedes-Benz: Με ποια μοντέλα κοντράρονται σε κάθε κατηγορία;

Το κλειστό club των γερμανικών premium εταιρειών έχει συγκεκριμένους, πολύ βασικούς παίκτες. Η BMW με τη Mercedes είναι σίγουρα από τους σημαντικότερους!

  • -
  • -

Το αγοραστικό κοινό όταν επιλέγει νέο αυτοκίνητο, συγκρίνει τις επιλογές του και καταλήγει σε αυτή που βρίσκει ως πιο συμφέρουσα. Ωστόσο, όταν η επιλογή αφορά premium αυτοκίνητα, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Οι αγοραστές δεν ενδιαφέρονται τόσο να κάνουν το «καλύτερο deal» αλλά να επιλέξουν ένα πραγματικά πολυτελές προϊόν που θα τους αρέσει και θα χαίρονται να το χρησιμοποιούν. Η BMW και η Mercedes-Benz είναι δύο εδραιωμένες εταιρείες στην premium τάξη.

Αμφότερες έχουν πιστό κοινό να τις ακολουθεί. Η BMW απευθύνεται περισσότερο σε εκείνους που ζητούν premium προσέγγιση, αλλά με πιο fun to drive συμπεριφορά, ενώ η Mercedes προσελκύει εκείνους που γοητεύονται από το κύρος του άστρου στη μάσκα, την άνεση και τις τεχνολογίες. Όπως είναι φυσιολογικό, κάθε εταιρεία έχει το δικό της προφίλ και τα δικά της «δυνατά σημεία». Όμως, δραστηριοποιούνται σε πολλές κατηγορίες με πολύ αξιόλογες προτάσεις!

Premium μικρομεσαία – BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class;

Η BMW για πρώτη φορά παρουσιάζει μια Σειρά 1 με κίνηση εμπρός. Το πολυτελές hatchback μπορεί να άλλαξε, αλλά διατηρεί την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά που περιμένεις από αυτό, ενώ οι χώροι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο εξυπηρετώντας την καθημερινότητα. Οι σπορ εκδόσεις δεν λείπουν, ούτε και η δυνατότητα συνδυασμού με τετρακίνηση. Η βασική BMW 116i εκινάει από 22.230 €

a class

Από την άλλη, η Mercedes A-Class άφησε πίσω της το άχαρο παρελθόν με τα ψηλά αμαξώματα και διανύει τη δεύτερη γενιά της ως παραδοσιακό premium hatch, ενώ πρόσφατα ήρθε στην χώρα μας και ως facelift. Ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογικά και με πολλές επιλογές κινητήρων (βενζίνη, πετρέλαιο, Plug-In Hybrid) βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και συγκεντρώνει τα φώτα επάνω της. Ειδικά οι εκδόσεις AMG με απόδοση έως 421 ίππους, πραγματικά ορίζουν την κορυφή της κατηγορίας. Η βασική Mercedes-Benz A 200 με τους 177 ίππους ξεκινάει από 39.990 €, βρίσκοντας απέναντί στης την αντίστοιχη 120i (40.650 €).

Premium C-SUV BMW X1 ή Mercedes GLA;

Δύο από τα πιο εμπορικά μοντέλα των BMW και Mercedes είναι η X1 και η GLA αντίστοιχα. Η πρώτη παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στη νέα της γενιά δείχνοντας εξελιγμένη, φρέσκια και έτοιμη να ορίσει νέα στάνταρ στην κατηγορία. Το εσωτερικό αποκτά νέο σχεδιασμό με μεγαλύτερες οθόνες, ακολουθώντας το παράδειγμα από τα πιο πρόσφατα δημιουργήματα της μάρκας. Η τιμή της BMW X1 sDrive18i ξεκινά από 38.450 €

gla

Από την άλλη, και η Mercedes-Benz GLA δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και παρουσιάστηκε με ανανεωμένη εμφάνιση. Έγινε ακόμη πιο επίκαιρη στην καρδιά του ανταγωνισμού με τιμή από 39.400 € για την Mercedes-Benz GLA 180. Ποιο από τα δύο μεσαία SUV λοιπόν είναι αυτό που σας κερδίζει;

Premium Sedan – BMW Σειρά 3 ή Mercedes C-Class;

seira 3

Παραδοσιακά, η BMW Σειρά 3 ήταν «ο αρχηγός» στην κατηγορία των premium sedan όταν η συζήτηση πήγαινε προς την οδική συμπεριφορά. Πισωκίνητη, συμμετοχική και ευχάριστη, έκλεινε το μάτι σε εκείνους που ήθελαν πολυτέλεια αλλά και ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία. Η σημερινή «3άρα» δεν διαφοροποιείται και συνεχίζει τη φήμη των παλαιότερων γενεών της. Οι τιμές της βασικής BMW 316d εκκινούν από 45.900 €.

Η Mercedes όμως, πρόσφατα λάνσαρε τη νέα C-Class (W206). Πιο καινούργια, με τόνους τεχνολογίας και κορυφαία ασφάλεια, παραλαμβάνει τη σκυτάλη. Όμως, χωρίς αμφιβολία, είναι η πιο fun to drive C-Class που οδηγήσαμε ποτέ! Για πρώτη φορά απειλεί σε αυτό το κομμάτι την BMW, δείχνοντας ότι το παιχνίδι ανεβαίνει επίπεδο από τη Στουτγάρδη. Οι τιμές της Mercedes-Benz C 180 ξεκινούν από 53.000 €. 

Μεγάλα SUV – BMW X5 ή Mercedes GLE;

gle

Η τάση της αγοράς απαιτεί όσο το δυνατόν περισσότερες SUV προτάσεις. Η BMW και η Mercedes όμως, είχαν μεγάλα SUV στην γκάμα τους πριν αυτά γίνουν τόσο μεγάλη μόδα! Μάλιστα, είναι διαθέσιμα τόσο σε κλασικές SUV αναλογίες, όσο και με την πιο μοντέρνα τάση της κουπέ οροφής. Άλλωστε, η BMW X6 είναι υπεύθυνη για το τελευταίο.

x5

Εδώ λοιπόν έρχεται και το ερώτημα: BMW X5 (ή X6) ή Mercedes GLE (ή GLE Coupe); Αμφότερα ενσωματώνουν κορυφαία τεχνολογία, είναι ασφαλέστατα και αποπνέουν κύρος. Ο δυναμισμός από τη σχεδίασή τους ρέει ακόμη και όταν είναι σταματημένα, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε βενζίνη, πετρέλαιο, υβριδικά ή Plug-In Hybrid. Τίποτα δεν λείπει από καμία πρόταση, όμως… ποιο θα προτιμούσατε; Η Mercedes GLE 300d 4MATIC ξεκινάει από 99.000 € και η BMW X5 xDrive30d, από 102.650 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...