Νέο μικρό Jeep Avenger: Τι ξέρουμε γι' αυτό & πότε έρχεται Ελλάδα

Ένα ολοκαίνουριο μικρό ηλεκτρικό ετοιμάζει η Jeep, το οποίο θα έχει την ονομασία Avenger και θα στοχεύει σε μία από τις πιο καυτές κατηγορίες της αγοράς.

  • -
  • -

Η κατηγορία Β είναι η πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα, ενώ και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές είναι μία από τις ισχυρότερες, ειδικά όταν πρόκειται για τα SUV μοντέλα, δηλαδή τα γνωστά B-SUV. Ακριβώς εκεί θα τοποθετήσει η Jeep το ολοκαίνουριο Avenger.

Βέβαια η αμερικανική μάρκα έχει ήδη παρουσία σε αυτή την κατηγορία με το Renegade, οπότε δημιουργείται εύλογα το ερώτημα αν το ένα μοντέλο θα κόβει πωλήσεις από το άλλο. Η απάντηση της μάρκας σε αυτό το ερώτημα είναι αρνητικό, καθώς θεωρούν ότι τα δύο αυτοκίνητα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Το νέο Avenger θα κυκλοφορήσει μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα εστιάζει κατά κύριο λόγο στην προσέλκυση νεανικού και γυναικείου κοινού. Την ίδια στιγμή το Renegade διατίθεται μέχρι και με plug-in υβριδικά σύνολα (Renegade 4xe) αλλά όχι με αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ ο στόχος του είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό. Με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί θέλουν να πετύχουν διπλή παρουσία σε μία κατηγορία με πολύ μεγάλο όγκο πωλήσεων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/72e0ba44797cd131508b5096c56d16de.jpeg

Το Avenger θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Small, τη μικρότερη από τις τέσσερις που έχει αναπτύξει ο όμιλος για χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με όσα έγιναν επίσημα γνωστά η αυτονομία του θα φτάνει τα 400 km, ενώ η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο του ομίλου που βρίσκεται στην πόλη Tychy της Πολωνίας.

Δείτε ακόμα: Jeep: Πώς βγήκε το θρυλικό όνομα;

Φυσικά ως γνήσιο Jeep το Avenger θα διατίθεται σε τετρακίνητες επιλογές, όμως για όποιον δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο θα υπάρχουν και δικίνητες εκδόσεις.

Η παρουσίαση του Jeep Avenger θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-23 Οκτωβρίου. Εκεί θα ανοίξουν και τα βιβλία παραγγελιών, ενώ λίγο νωρίτερα θα έχουν γίνει γνωστές οι πρώτες τιμές. Οι παραδόσεις στους πρώτους κατόχους αναμένεται να γίνουν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ την ίδια περίοδο θα δούμε τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις.

Πώς σου φαίνεται που η Jeep βγάζει ακόμα μικρότερο μοντέλο, αλλά αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...