Πώς ενεργοποιείται το κρυφό drift mode του Kia EV6 GT. Δες το video

To πιο fun χαρακτηριστικό του νέου Kia EV6 GT των 585 ίππων είναι μυστικό. Αλλά εμείς το ανακαλύψαμε.

  • -
  • -

Το ισχυρότερο Kia που φτιάχτηκε ποτέ και όχι μόνο. Στην κορυφαία του έκδοση το EV6 έχει καταιγιστικές επιδόσεις supercar με όλη την πρακτικότητα και την άνεση ενός crossover και τον εκλεπτυσμένο, ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός GT. Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του εδώ.

Το νέο Kia EV6 GT αποδίδει 585 ίππους και 740 Nm ροπή. Έχει επιδόσεις supercar, καθώς κάνει 0-100 km/h σε μόλις 3,5”. Και αυτό δεν είναι το πιο fun χαρακτηριστικό του. Ενώ κανονικά είναι 4κίνητο, διαθέτει και Drift Mode για απολαυστικές πλαγιολιοσθήσεις. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο θέαμα να καις λάστιχο με ένα ηλεκτρικό, αλλά αυτό εδώ μπορεί να το κάνει.

Με τόση δύναμη και τόσο βάρος, η μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς είναι η ασφαλέστερη επιλογή και η πιο αποτελεσματική κάτω από όλες τις συνθήκες. Η δυνατότητα να κάνεις το EV6 GT των 585 PS πισωκίνητο, δεν είναι για τον καθένα. Απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και σίγουρα το κατάλληλο περιβάλλον για να το απολαύσεις. Για αυτό ακριβώς και η ενεργοποίηση του Drift Mode δεν γίνεται απλώς πατώντας ένα κουμπί. Είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Απαιτεί μια σειρά ενεργειών για την οποία δύσκολα θα βρείτε πληροφορίες ακόμη και στο βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου.

Εμείς το δοκιμάσαμε στην πράξη, και σε αυτό το βίντεο αποκαλύπτουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να απολαύσει το Kia EV6 GT οδηγώντας… με το πλάι.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου συστήματος είναι ότι ενώ απενεργοποιεί τον εμπρός ηλεκτρκινητήρα, κάνοντας το EV6 πισωκίνητο μέσα στη στροφή, στην ευθεία, όταν πιέσεις δυνατά το γκάζι το εμπρός μοτέρ μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και η πλήρης ισχύς είναι διαθέσιμη, μέχρι την είσοδο της επόμενης στροφής. Χάρη στο μπλοκέ διαφορικό και το μακρύ μεταξόνιο οι αντιδράσεις του είναι ήπιες και η πλαγιολίσθηση απολαυστική όταν ο χώρος και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...