Hyundai: Για ποιο ηλεκτρικό έλαβε 37.000 παραγγελίες σε 24 ώρες;

Πρόκειται για νέο ρεκόρ το οποίο μάλιστα αφορά τις παραγγελίες μόνο σε μία χώρα.

  • -
  • -

Την προηγούμενη εβδομάδα η Hyundai ανακοίνωσε πως το νέο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το Ioniq 6, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 37.000 (37.446) προ-παραγγελίες μέσα σε 24 ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας - αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί μόνο για την περιοχή της Νότιας Κορέας! Πρόκειται για νέο ρεκόρ της εταιρείας, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ το αμέσως προηγούμενο του Ioniq 5, το οποίο είχε συγκεντρώσει 23.760 προ-παραγγελίες μέσα στο πρώτο 24ώρο. Αποτυχία…

Δείτε ακόμη: Κάνουμε το Αθήνα-Αράχωβα-Αθήνα με Kia EV6 και μία φόρτιση!

Για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, να θυμίσουμε πως το Kia EV6 είχε φτάσει τις 21.000 εγχώριες αιτήσεις μέσα στην πρώτη μέρα. Ακόμη και με μόνο αυτά τα στοιχεία δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να προβλέψουμε πως όταν η Hyundai ανοίξει τις παραγγελίες και σε άλλες αγορές, είναι πολύ πιθανό η ανταπόκριση να είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να υποστηρίξει.

Θυμίζουμε πως το Ioniq 6 θα προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρων και μπαταρίας. Στην πρώτη που ονομάζεται Standard Range 2WD, η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 53 kWh και είναι αυτή με την χαμηλότερη κατανάλωση μεταξύ των τριών. Για την κίνηση φροντίζει ένας κινητήρας τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η ισχύς του είναι 170 ίπποι, κάνει το 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι στα 190 km/h. Μετά έχουμε τις Long Range 2WD και 4WD με την μπαταρία να ανεβαίνει στις 77,4 kWh και τις αποδόσεις στους 228 και 325 ίππους, αντίστοιχα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα πάντα για το νέο Hyundai Ioniq 6.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...