Νέο Hyundai Ioniq 6: Πιο οικονομικό και από Tesla! [video]

Η Hyundai αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Ioniq 6, το οποίο αποδεικνύεται πιο οικονομικό και αποδοτικό ακόμα και από τα μοντέλα της Tesla!

  • -
  • -

Η τελευταία δημιουργία της Hyundai είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο έχει σχεδίαση που θυμίζει έντονα μοντέλα της Porsche, όμως εκτός από το αισθητικό κομμάτι αυτές οι γραμμές έχουν έντονα θετική επίδραση και στην κατανάλωση. Όντας ιδιαίτερα αεροδυναμικό, το νέο IONIQ 6 μπορεί να χρησιμοποιεί πάρα πολύ λίγο ρεύμα για την κίνησή του. Αυτό το γεγονός του επιτρέπει να έχει μεσαίου μεγέθους μπαταρία και παρ’ όλα αυτά η αυτονομία να είναι κορυφαία, πολιτική που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο από την εταιρεία που έφερε την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά μας, την Tesla.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοίνωσε η ίδια η Hyundai, το IONIQ 6 καταναλώνει μόλις 14 kWh/100 km, ενώ την ίδια στιγμή το Model 3 Standard Range που είναι το πιο αποδοτικό μοντέλο της Tesla, χρειάζεται 14,4 kWh/100 km (πάντα σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων WLTP).

Το Ioniq 6 θα προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρων και μπαταρίας. Στην πρώτη που ονομάζεται Hyundai IONIQ 6 Standard Range 2WD, η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τις 53 kWh και είναι αυτή με την χαμηλότερη κατανάλωση μεταξύ των τριών. Για την κίνηση φροντίζει ένας κινητήρας τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η ισχύς του είναι 170 ίπποι, κάνει το 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα είναι στα 190 km/h.

Δείτε το επίσημο video αποκάλυψης του Hyundai IONIQ 6:

Η δεύτερη έκδοση ονομάζεται Hyundai IONIQ 6 Long Range 2WD. Σε αυτήν η μπαταρία ανεβαίνει στις 77,4 kWh, ο κινητήρας είναι και πάλι ένας στον πίσω άξονα όμως πλέον η ισχύς του ανεβαίνει στους 228 ίππους, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 7,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 190 km/h. Αυτή είναι η διαμόρφωση που έχει και την μεγαλύτερη αυτονομία, η οποία αγγίζει τα 610 km.

Η τρίτη και τελευταία έκδοση είναι η ταχύτερη και ονομάζεται Hyundai IONIQ 6 Long Range AWD. Χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία των 77,4 kWh όμως έχει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με την συνδυαστική τους ισχύ να φτάνει τους 325 ίππους. Το 0-100 km/h πέφτει στα 5,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα παραμένει και εδώ στα 190 km/h.

hyundai-ioniq-6-2

Πέρα από την κατανάλωση και τις επιδόσεις, το IONIQ 6 θα φορτίζει ταχύτατα καθώς μπορεί να συνδεθεί μέχρι και σε φορτιστή ισχύος 350 kW, με την φόρτιση από το 10% μέχρι το 80% να πραγματοποιείται μόλις σε 18 λεπτά.

Δείτε ακόμαΠοια είναι η πιο αγαπημένη μάρκα στο ελληνικό internet;

Το νέο ηλεκτρικό της Hyundai διαθέτει πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης όπως διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, adaptive cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, έλεγχο για ύπαρξη άλλου οχήματος όταν πρόκειται να γίνει αλλαγή λωρίδας, αυτόματο έλεγχο της μεγάλης σκάλας των φώτων, έλεγχο τυφλού σημείου, αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης, μέχρι και αυτόματο παρκάρισμα.

Όπως και στο IONIQ 5 θα υπάρχει η δυνατότητα για αναβαθμίσεις λογισμικού μέσω internet, ενώ ο οδηγός θα έχει απέναντί του δύο οθόνες 12 ιντσών. Η μία λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η άλλη είναι εκείνη που αναλαμβάνει τον έλεγχο του infotainment.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τιμές ή πότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του νέου ηλεκτρικού.

Περίμενες ένα μοντέλο από την Hyundai να κοντράρει ευθέως την μεγαλύτερη μάρκα ηλεκτρικών στον κόσμο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...