Κυκλικός κόμβος μέσα σε τούνελ; Και όμως υπάρχει! [video]

Η εικόνα που έχουμε για τα τούνελ στο μυαλό μας είναι πολύ συγκεκριμένη και σίγουρα σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η ύπαρξη ενός κυκλικού κόμβου, όμως πρόκειται για κάτι που υπάρχει.

  • -
  • -

Η νοοτροπία είναι παρόμοια πάντα και αφορά την κατασκευή ενός τούνελ ανά κατεύθυνση ή έστω την φιλοξενία και των δύο κατευθύνσεων στο ίδιο. Ωστόσο, αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι ότι το τούνελ διαθέτει μόνο δύο ανοίγματα. Ένα για την είσοδο και ένα για την έξοδο.

vallavik-tunnel-tounel-kiklikos-komvos

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και τούνελ τα οποία ξεφεύγουν από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Η Νορβηγία είναι μία χώρα η οποία λατρεύει αυτή την λύση. Από τη μία η ύπαρξη αρκετών ορεινών όγκων και από την άλλη τα φιόρδ, έχουν σπρώξει τους Νορβηγούς στο να κατασκευάσουν πολλά τούνελ ώστε να διευκολύνουν τις οδικές μεταφορές στην χώρα τους. Μάλιστα, ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι φτάνει τα 900, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά έχει μήκος που ξεπερνά τα 24 km.

Δείτε ακόμα: Ελληνικός δρόμος στο Top 10 των καλύτερων του κόσμου!

Έχοντας τόσο μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, οι κάτοικοι της χώρας προχώρησαν σε μία καινοτομία ώστε να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την ύπαρξη των τούνελ. Δημιούργησαν κυκλικούς κόμβους μέσα σε αυτά. Έτσι, δεν είναι αναγκασμένοι να διακόψουν την σύνδεση για να τοποθετήσουν την  έξοδο προς κάποια πόλη ή χωριό, αλλά φτιάχνουν την κατασκευή με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος να μπορεί να πάρει τον δρόμο που απαιτείται χωρίς να βγει.

Πού θα είχε νόημα η δημιουργία κάτι αντίστοιχου στην χώρα μας; Πιστεύεις ότι θα το δούμε ποτέ;}

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...