Ελληνικός δρόμος στο Top 10 των καλύτερων του κόσμου!

Σε αυτή τη λίστα με τους 10 πιο απολαυστικούς δρόμους του κόσμου για οδήγηση, ένας ελληνικός βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση.

  • -
  • -

Η απόλαυση της οδήγησης μιας Alfa Romeo εκφράζεται με διάφορος τρόπους, όμως η διαδρομή και το τοπίο γύρω από αυτή παίζουν πάντα καθοριστικό ρόλο. Η Alfa Romeo στη Βρετανία συστήνει στο κοινό τις πιο όμορφες διαδρομές στον κόσμο και τις αντίστοιχες που μπορεί να βρει κανείς στα κράτη του Ην. Βασιλείου. 

Η Alfa Romeo είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την  απόλαυση της οδήγησης, ενώ τα δύο SUV της μάρκας, η Stelvio και η Tonale έχουν πάρει το όνομα τους από αντίστοιχα ορεινά περάσματα που ξεχωρίζουν για το φυσικό κάλος, αλλά και το οδηγικό ενδιαφέρον που προσφέρουν. Η Alfa Romeo στη Μεγάλη Βρετανία με έμπνευση από μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές σε όλο τον κόσμο, ταξίδεψε ώστε να βρει τους αντίστοιχους δρόμους στη Βρετανική επικράτεια. Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με στόχο οι Βρετανοί οδηγοί να μην χρειαστεί να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο για να νιώσουν την απόλαυση της τέλειας διαδρομής, αλλά και να αποφύγουν την οδήγηση «στη λάθος» πλευρά του δρόμου… 

Η έρευνα έλαβε υπόψη της χαρακτηριστικά όπως το τοπίο, τη χάραξη της διαδρομής, το μήκος, αλλά και ειδικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε μία από αυτές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8b2cdbebb6090ec6bf8730e739f66f50.jpeg

«Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι και πάλι εφικτά, αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα μας δεν χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου για να βρει απολαυστικές διαδρομές, οι οποίες μάλιστα γίνονται ακόμα καλύτερες πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo», ανέφερε ο κ. Damien Dally, Managing Director της Alfa Romeo στη Βρετανία. 

Από τα επικά τοπία της Σκωτίας, μέχρι τα γραφικά σημεία της Ουαλίας και του Isle of White, η Alfa Romeo προτείνει τις 10 διαδρομές που αξίζει κανείς να ζήσει ταξιδεύοντας στη Μ. Βρετανία.

1. Stelvio Pass, Ιταλία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Applecross Pass, Strathcarron (Δυτική Σκωτία)

Το Stelvio Pass στις Άλπεις συνδυάζει τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους με τις κλειστές στροφές του δρόμου που ανηφορίζει προς την κορυφή. Το Applecross Pass στο Strathcarron της Σκωτίας, προσφέρει ένα αντίστοιχα δραματικό σκηνικό. Σε αντίθεση με τη διαδρομή στην Ιταλία που φτάνει έως και τα 2.600 μέτρα υψόμετρο, η αντίστοιχη στη Σκωτία δεν ξεπερνά τα 600 μέτρα, στοιχείο όμως που δεν αφαιρεί κάτι από την οδήγηση απόλαυση που προσφέρει.

Δείτε ακόμαΟι τιμές της ολοκαίνουριας Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα

2. Amalfi Coast Road, Ιταλία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: St Mawes, Roseland Peninsula, Cornish Coast (ΝΔ Αγγλία)

Ο A3078 από το Trewithian στο St. Mawes  είναι ένας μικρός, αλλά απολαυστικός δρόμος. Σημείο αναφοράς είναι το μικρό χωρίο του St. Mawes που φέρνει εικόνες από τις όμορφες εικόνες στην ακτή του Amalfi με τα σπίτια δίπλα στη γεμάτη από σκάφη θάλασσα. Μια διαδρομή που δεν ξεχωρίζει για την ευκαιρία για σπορ οδήγηση, αλλά είναι απολαυστική σε κάθε άλλο επίπεδο.

3. Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, Ελλάδα

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Military Road, Isle of Wight (Ν ακτή Αγγλίας)

Ενώνοντας την Αθήνα με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο παραλιακός δρόμος που διατρέχει το νοτιοδυτικό άκρο της Αττικής, γνωστός και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα», προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες δίπλα στην Ελληνική θάλασσα πριν καταλήξει στον εντυπωσιακό ναό του Ποσειδώνα. Στο Isle of Wight, το μικρό νησί που βρίσκεται κάτω από τη νότια ακτή της Αγγλίας, η διαδρομή Old Military Road καλύπτει με έναν αντίστοιχο τρόπο τη νοτιοδυτική ακτή, με τις όμορφες καμπές που χάνονται μέσα στη θάλασσα να δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/44048ea521de6ebd126e855ac97e0460.jpeg

4.Transfăgărășan Pass, Ρουμανία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Black Mountain Pass (Ουαλία)

Η διαδρομή Black Mountain Road (A4069), στη Δυτική πλευρά του Εθνικού Πάρκου Brecon Beacons στην Ουαλία, είναι ιδιαίτερα γνωστή χάρη στις πολλές στροφές και τις υψομετρικές  αλλαγές που έχει. Οι συνθήκες είναι απολαυστικές για τους λάτρεις της οδήγησης, ενώ και η θέα κάθε άλλο θα απογοητεύσει. Οι πολλές στροφές θυμίζουν αρκετά μια από τις πλέον διάσημες διαδρομές στον κόσμο, εκείνη του Transfăgărășan Pass στη Ρουμανία, που θεωρείται το ίδιο απαιτητική με το Stelvio Pass στην Ελβετία.

5.Trollstigen, Νορβηγία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Trotternish Peninsula, Isle of Skye (Σκωτία)

Ο βαρύς χειμώνας της Νορβηγίας επιτρέπει το Trollstigen ή «το μονοπάτι των Troll» όπως είναι γνωστό, να είναι ανοικτό στην κυκλοφορία μόνο από τα τέλη της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού. Οι μεγάλες ευθείες και οι ανοικτές καμπές στη συνέχεια καταλήγουν σε πιο κλειστές στροφές καθώς ο δρόμος ανεβαίνει στα Νορβηγικά φιόρδ. Παρά το ότι τα βουνά της Βρετανίας δεν μπορούν να ανταγωνιστούν εκείνα της ηπειρωτικής Ευρώπης σε υψόμετρο, ο A855 στην χερσόνησο Trotternish της Σκωτίας ενώνει το Portree με το Skye μέσω μιας εξίσου εντυπωσιακής διαδρομής, που φτάνει μέχρι την κορυφή της χερσονήσου.

6. San Bernardino Pass, Ελβετία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Snake Pass, Peak District (Αγγλία)

Η Ελβετία είναι γνωστή για τα ορεινά της περάσματα και το San Bernardino είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και διάσημα, όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την παλιά διαδρομή ή τη νέα που περνά μέσα από τούνελ. Οι αλπικές λίμνες συνοδεύουν τη διαδρομή όπου ο ευθείες καταλήγουν σε πολύ κλειστές στροφές. Ο A57 ή όπως είναι γνωστό, το “Snake Pass”, διανοίχθηκε το 1821 σε μια από τις πλέον όμορφες περιοχές της Αγγλίας, το εθνικό πάρκο του Peak District που βρίσκεται μεταξύ του Μάντσεστερ και του Σέφιλντ. Οι λίμνες και η μαγευτική φύση συνδυάζονται με έναν δρόμο που ξεχωρίζει και για το οδηγικό ενδιαφέρον που προσφέρει.https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c26d957a3e8183220134101694d74329.jpeg

7. Julier Pass, Ελβετία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: Mam Tor, Peak District (Αγγλία)

Ακόμα μια ορεινή διαδρομή της Ελβετίας που βρίσκει την αντιστοιχία της στο Peak District. Ο δρόμος Mam Tor ξεκινά μέσα από ένα δάσος καταλήγοντας στις ανοικτές καταπράσινες εκτάσεις του εθνικού πάρκου. Και εδώ κύριο χαρακτηριστικό είναι οι συνεχείς στροφές που αποτελούν πρόσκληση για τον οδηγό, όπως και εκείνες στο Julier Pass των Ελβετικών Άλπεων.

8. Route 66, Η.Π.Α.

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: A82 through Rannoch Moor, Glencoe (Κεντρική Σκωτία)

Η Route 66 με μήκος που αγγίζει τα 4.000χλμ. ξεδιπλώνεται από την Αριζόνα μέχρι το Μιζούρι και πρέπει να είναι η πλέον διάσημη διαδρομή στον κόσμο. Ο A82 στο Glencoe της Σκωτίας σίγουρα δεν καλύπτει τόσο μεγάλη απόσταση, παρόλα αυτά για τους Βρετανούς θεωρείται επίσης μια διαδρομή που κανείς αξίζει να κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Ο δρόμος έχει μερικές από τις μεγαλύτερες ευθείες που μπορεί κανείς να δει στη Βρετανία, υπέροχα τοπία, ενώ όπως και η Route 66 έχει αποθανατιστεί σε εκατοντάδες καρτ-ποστάλ.

9. Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία:  Isle of Mull, Σκωτία

Ο Atlantic Ocean Road στη Νορβηγία με μήκος λίγο περισσότερο από 8χλμ. αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου 64 και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα έργα της μηχανικής με τις γέφυρες που ενώνουν τα μικρά νησιά να καλύπτονται συχνά κάτω από τα κύματα του Ατλαντικού που φτάνουν στο δυτικό μέρος της χώρας. Το ίδιο επιθετικός είναι ο Ατλαντικός και στο Isle of Mull που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Σκωτίας. Οι A849 και B8073 κυκλώνουν το γεμάτο φυσικές ομορφιές νησί που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/21b6df89fb1092336f6c1958630d862e.jpeg

10. Sylvensteinspeicher, Isar Valley, Γερμανία

Αντίστοιχη διαδρομή στη Βρετανία: North Coast 500, Σκωτία

Μπορεί ο Μέλας Δρυμός να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ένα road-trip στη Γερμανία, αλλά το λιγότερο γνωστό Sylvensteinspeicher στην κοιλάδα Isar κοντά στα σύνορα με την Αυστρία επίσης αξίζει την προσοχή όσων αγαπούν την οδήγηση. Η διαδρομή περιλαμβάνει ποικιλία τοπίων, όπως δάση και αλπικά βουνά, αλλά και μεγάλες ευθείες. Στη Μ. Βρετανία τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά δημοφιλής είναι η διαδρομή North Coast 500, που όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα της καλύπτει περισσότερα από 500 μίλια (σχεδόν 800χλμ.) καλύπτοντας μερικά από τα εντυπωσιακότερα μέρη στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας. 

Μεγάλες ή μικρές διαδρομές, σε απομονωμένα ή πολυσύχναστα μέρη, με έμφαση στον οδηγικό χαρακτήρα ή στο τοπίο. Σε κάθε περίπτωση η απόλαυση της οδήγησης και του ταξιδιού αποτελεί σταθερή αξία, με την Alfa Romeo να πρεσβεύει διαχρονικά την ευχαρίστηση που προσφέρει η αυτοκίνηση σε οδηγό και επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...