Χαλάζι καταστρέφει Tesla Model 3 – Δείτε πώς έγινε το αυτοκίνητο [video]

Η χαλαζόπτωση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Τόσο ώστε να διαλύσει ακόμη και αυτοκίνητο, σπάζοντας οροφή, παρμπρίζ και καπό.

  • -
  • -

Το χαλάζι περιγράφεται ως ακραίο καιρικό φαινόμενο. Είναι απρόβλεπτο και όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, είναι ικανό να προκαλέσει καταστροφές. Τα αυτοκίνητα ανήκουν στα μεγαλύτερα «θύματά του» αν είναι τελείως εκτεθειμένα στο φαινόμενο.

Πρόσφατα, στον αυτοκινητόδρομο Queen Elizabeth II του Red Deer στον Καναδά, ξέσπασε μια τεράστια χαλαζόπτωση. Οι οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου, καθώς η διάμετρος των κόκκων και η ένταση του φαινομένου δεν είχαν προηγούμενο. Η καταιγίδα από χαλάζι διήρκησε 10 ολόκληρα λεπτά, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές σε 70 σχεδόν οχήματα.

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 που βρισκόταν στο σημείο ανέβασε ένα βίντεο, θέλοντας να δείξει τη σφοδρότητα του φαινομένου. Όπως αναφέρει, το ηλεκτρικό όχημα διαλύθηκε κυριολεκτικά. Το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος μπαλών του τένις, χτυπώντας με τρομερή ένταση το EV, σπάζοντας το παρμπρίζ και την πανοραμική οροφή, τους καθρέπτες, τη θύρα φόρτισης και οτιδήποτε εξείχε. Το αμάξωμα τσαλακώθηκε, γεμίζοντας λακκούβες σε κάθε σημείο.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα προστατεύσω το αυτοκίνητό μου από το χαλάζι;

Θραύσματα από γυαλιά γέμισαν την καμπίνα, η οποία πλημμύρισε. Το Model 3 ήταν λες και πήρε μέρος σε μάχη, με τον οδηγό και την γυναίκα του, να γλυτώνουν από θαύμα κάποιον τραυματισμό.

Το Tesla πιθανότητα θα πάει για ολική καταστροφή. Παρότι, ηλεκτροκινητήρας και μπαταρία δεν υπέστησαν ζημιές, όλα τα υπόλοιπα τμήματα είναι στη χείριστη κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...