Aston Martin DBR22: 715 ίπποι χωρίς… παρμπρίζ!

Αποδίδοντας φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της, η Aston Martin παρουσίασε ένα πανίσχυρο, συλλεκτικό δημιούργημα με μοναδική εμφάνιση.

  • -
  • -

Η νέα Aston Martin DBR22 ανήκει στην κατηγορία αυτοκινήτων που γίνονται αμέσως ποθητά, πριν καν διαβάσεις τις προδιαγραφές τους. Με εμφάνιση που κερδίζει τα βλέμματα, η παρουσία της κυριαρχεί. Το αμάξωμα έχει ρέουσες γραμμές που δίνουν πολύ έντονα το αίσθημα του πλάτους. Ο μεγάλος αεραγωγός στο καπό είναι επιβλητικός, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών κλέβουν τις εντυπώσεις, όπως και η… απουσία του εμπρός παρμπρίζ! Η DBR22 κατασκευάστηκε για να αποδώσει φόρο τιμής στο παρελθόν της Aston Martin, όπως η DBR1 και η DB3S.

Δωδεκακύλινδρο θηρίο!

Ο κινητήρας της νέας Aston Martin DBR22… σοκάρει με τις προδιαγραφές του. Πρόκειται για ένα V12 σύνολο με 2 turbo, με κάθε ένα από αυτά να τροφοδοτεί και μια πλευρά του V. Έχει χωρητικότητα 5.2 λίτρων και αποδίδει 715 ίππους και 753 Nm ροπή. Συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h μέσα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα, αγγίζει τα 319 km/h, όμως χωρίς παρμπρίζ μάλλον κανείς δεν θα επιχειρήσει να φτάσει ως εκεί.

Στημένο για απόλυτες επιδόσεις

Το «μεγαλείο» του κινητήρα ακολουθεί και το αμάξωμα. Σφιχτό και άκαμπτο ως «ένα σώμα», υποστηρίζει την κορυφαία απόδοση του V12 κινητήρα. Οι μηχανικοί ρύθμισαν με ακρίβεια την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, ενώ ένα έξτρα υποπλαίσιο στο πίσω μέρος βοηθά στην καλύτερη κατανομή του βάρους, αλλά και το «δέσιμο» του πλαισίου.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV του κόσμου

Μάλιστα, κατασκευάζεται από 3D Printer αλουμινίου και το μόνο που απομένει, είναι να συναρμολογηθεί για να τοποθετηθεί στο αμάξωμα. Ως μια γνήσια κατασκευή του είδους, εννοείται ότι η DBR22 έχει πολλά μέρη από ανθρακονήματα για αντοχή και εξοικονόμηση βάρους.

Πόσες Aston Martin DBR22 θα κατασκευαστούν;

Ακόμη δεν είναι επίσημο, όμως λέγεται ότι θα φτιαχτούν μόλις 10 αντίτυπα της εντυπωσιακής DBR22. Η Aston Martin έχει μεγάλη παράδοση στη δημιουργία απόλυτα συλλεκτικών και υπερσπάνιων μοντέλων, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν οι φήμες επιβεβαιωθούν. Η τιμή της φυσικά θα είναι ανάλογη και θα πλησιάζει τα… 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...