Σε δημοπρασία η McLaren F1 που... απογοήτευσε τον ιδιοκτήτη της

Η συγκεκριμένη McLaren F1 δεν είναι σαν τις υπόλοιπες αφού ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε μερικές πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Πλέον, βγαίνει σε δημοπρασία.

  • -
  • -

Για πολλούς, η McLaren F1 ήταν το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο supercar που φτιάχτηκε ποτέ. Εξαιρετική σε όλα της, ξεχώριζε για τη μοναδική διάταξη του εσωτερικού, με τον οδηγό να κάθεται στο… κέντρο του αυτοκινήτου και άλλες δύο θέσεις να υπάρχουν αριστερά και δεξιά του. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 64 McLaren F1 δρόμου, μια από αυτές όμως διαφέρει σημαντικά από τις υπόλοιπες. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν δει ότι έχει εντελώς διαφορετικά μπροστινά φανάρια. Ο πρώτος ιδιοκτήτης, όταν πήγε για να δώσει παραγγελία στη βρετανική μάρκα, τους είπε ότι τα φωτιστικά σώματα είναι απαράδεκτα και ότι θα πρέπει να του βρουν κάποια λύση. Το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες ήταν η πρόταση της McLaren προς τον απαιτητικό πελάτη. Κάπως έτσι, γεννήθηκε ένα μοναδικό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Κάποιος έβαλε... diesel σε μια McLaren F1 GTR

Πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα από τον οίκο RM Sotheby’s και θα βρίσκεται προς επίδειξη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τις 18 Αυγούστου έως τις 20 Αυγούστου. Μερικές ακόμη ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι το πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων για περισσότερη κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες και οι ζάντες των 18 ιντσών. Το αυτοκίνητο κάλυψε 7.500 χιλιόμετρα στην εργοστασιακή μορφή του.

Ύστερα, έγιναν οι αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική, τις ζάντες και βέβαια τα φωτιστικά σώματα. Από εκεί και πέρα, δεν αναφέρεται αν υπάρχουν κι άλλες βελτιώσεις σε αυτή την McLaren F1. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σήμερα, το οδόμετρό της γράφει περίπου 26.000 χιλιόμετρα, νούμερο που σίγουρα δεν είναι μεγάλο, όμως για κατασκευές αυτού του είδους, είναι αρκετό. Τουλάχιστον, ο ιδιοκτήτης είχε τις παραξενιές του με το αισθητικό κομμάτι, αλλά χάρηκε το αυτοκίνητο!

Η πιο ακριβή McLaren F1 μέχρι στιγμής, πουλήθηκε το 2021 στο Pebble Beach έναντι 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Θα καταφέρει αυτή η μοναδική McLaren F1 να σπάσει το ρεκόρ της και να αποσπάσει ακόμη περισσότερα χρήματα; Δεν αποκλείεται, αφού ο οίκος RM Sotheby's δεν θα προχωρήσει σε κανονική δημοπρασία αλλά σε διαδικασία με κλειστούς φακέλους. Εκείνος που θα προσφέρει τα περισσότερα, χωρίς να γνωρίζει τι ποσό δίνουν οι υπόλοιποι, θα γίνει και ο νέος ιδιοκτήτης. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...