Κάποιος έβαλε diesel στη McLaren F1, το supercar των 15+ εκατομμυρίων!

Εντάξει, είναι φθηνότερο σαν καύσιμο, αλλά μην το παρακάνουμε!

  • -
  • -

Η McLaren ποτέ στην ιστορία της δεν έχει φτιάξει αυτοκίνητο παραγωγής με πετρελαιοκινητήρα, όμως κάποιος προσπάθησε να κάνει μια F1 GTR να δουλέψει με πετρέλαιο κίνησης. Αυτός ο «κάποιος» είναι ο Francois Perrodo, επιχειρηματίας και οδηγός αγώνων με πλούσιο ιστορικό επιτυχιών σε αγώνες αντοχής της FIA και συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. Προφανώς, ο Perrodo δεν ήθελε να δει αν η F1 GTR μπορεί να κινηθεί με πετρέλαιο, ούτε να… κάνει οικονομία λόγω φθηνότερου καυσίμου.

Δείτε ακόμη: Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με McLaren 720S Velocity 

Η κίνηση αυτή, ήταν απλώς ένα μεγάλο λάθος. Ο έμπειρος οδηγός βγήκε βόλτα μια Κυριακή και πήρε τη McLaren F1 GTR του, αφού στην παρέα του θα ήταν δύο ακόμη εξαιρετικά αυτοκίνητα, μια Porsche Carrera GT και μια Ferrari 488 Pista. Σταμάτησαν για να ανεφοδιάσουν τα ρεζερβουάρ τους σε ένα πρατήριο της BP, ο Francois Perrodo όμως μπερδεύτηκε από το χρώμα της αντλίας και έβαλε πετρέλαιο αντί για την premium βενζίνη των 97 οκτανίων. Όπως ο ίδιος λέει και οι δύο αντλίες είναι μπλε. 

Ο ενθουσιασμός του για τη βόλτα του δεν τον άφησε να δει περισσότερα και ξεκίνησε να γεμίζει. Κανονικά, οι αντλίες του πετρελαίου στα βενζινάδικα είναι πιο φαρδιές για να μη χωρούν στο στόμιο των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, όμως η McLaren F1 GTR ως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, έχει πιο παχύ στόμιο για γρήγορους ανεφοδιασμούς. Έτσι, τίποτα δεν τον εμπόδισε να γεμίζει το ντεπόζιτο με πετρέλαιο! Το κατάλαβε αργότερα με τον… δύσκολο τρόπο, όταν ο V12 της BMW που κινεί την F1 GTR δεν έπαιρνε μπροστά. Τους πήρε αρκετή ώρα μέχρι να ανακαλύψουν το λάθος που τελικά έγινε.

Στη συνέχεια, ο Francois Perrodo ανέβασε την περιπέτειά του στο Instagram με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού και χιούμορ. Οι φίλοι του, του έκαναν πλάκα γράφοντάς του "Francois No Diesel" στην τάπα του ρεζερβουάρ. Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνεται ότι αδειάζουν και το ντεπόζιτο με το λάθος καύσιμο, προφανώς για να το καθαρίσουν στη συνέχεια, όπως και το κύκλωμα του καυσίμου. Δεν γνωρίζουμε τι ζημιές έγιναν στον κινητήρα, ελπίζουμε όμως να μην είναι πολύ σοβαρές και να επανέλθει «στη ζωή» σύντομα.

Δείτε το σχετικό post του Francois Perrodo στo Instagram.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...