Ποια κρίση! Η Ferrari έβγαλε 2,4 δισ. ευρώ σε λίγους μήνες

Τι κι αν κοστίζουν μια περιουσία. Τα αυτοκίνητα με σήμα το cavallino rampante γίνονται ανάρπαστα και η Ferrari γεμίζει τα ταμεία της με απίστευτα χρήματα.

  • -
  • -

Εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, η Ferrari καταγράφει απίθανα αποτελέσματα τόσο από πλευράς πωλήσεων, όσο και εσόδων. Η κρίση αποτυγχάνει να μειώσει τον ενθουσιασμό των αγοραστών για τα ιταλικά supercar, με την εταιρεία από το Maranello να σημειώνει συνεχόμενα ρεκόρ.

Η φημισμένη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αναπροσάρμοσε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη ολόκληρου του έτους, βλέποντας τα ταμεία να «βουλιάζουν» από χρήμα και τη δημοτικότητα των μοντέλων της, ειδικά σε Κίνα και Αμερική να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα.

ferrari

Το διασημότερο αλογάκι καλπάζει με ξέφρενους ρυθμούς, με τη Ferrari να παραδίδει το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου συνολικά 3.455 αυτοκίνητα και τα έσοδα να αγγίζουν τα 1,291 δις ευρώ. Όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6.706 μονάδες και τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 2,477 δις. Τα καθαρά κέρδη ήταν της τάξης των 490 εκατ. ευρώ.

Τα μοντέλα που αγοράζουν οι πελάτες

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα Portofino M και F8. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης κυριαρχούν στις επιλογές των αγοραστών, με τα υβριδικά 296 GTB και SF90 Stradale να αποτελούν το 17% των παραγγελιών τη συγκεκριμένη περίοδο. Εξαιρετικά καλά πηγαίνουν οι εξατομικευμένες εκδόσεις, με τους πάμπλουτους πελάτες να προσφέρουν πολύ μεγάλες προκαταβολές για να αποκτήσουν on-off τετράτροχες κατασκευές.

ferrari

Δείτε επίσης: H Ferrari βγάζει σχεδόν 100.000 ευρώ από κάθε αυτοκίνητο που πουλάει

Με την έλευση της Purosangue – η παραγωγή θα ξεκινήσει τέλος του 2022 και οι παραδόσεις το 2023 – οι πωλήσεις της Ferrari θα αγγίξουν πρωτόγνωρα επίπεδα. Η ζήτηση για το Super Sport SUV είναι τόσο μεγάλη, που στο Maranello αναζητούν τρόπους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Οι πλούσιοι θέλουν αυτοκίνητα και μεγάλη ζωή

Η αγορά πολυτελών κατοικιών και οχημάτων ανθεί. Πρόσφατη έκθεση της εταιρείας UHY Hacker Young, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία του οργανισμού Driving and Vehicle Licensing Agency, διαπίστωσε πως οι πλούσιοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζουν περισσότερα supercars από ποτέ.

ferrari

Μόνο το 2021, πουλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερα από 18.000 υπερ-αυτοκίνητα των Ferrari, Bugatti, Aston Martin, Maserati και Koenigsegg, σημειώνοντας την υψηλότερη αύξηση της ιστορίας.

Πηγή: theguardian.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...