H Ferrari βγάζει σχεδον 100.000 ευρώ από κάθε αυτοκίνητο που πουλάει

Η ιταλική μάρκα ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να πουλάει τα αυτοκίνητά της και να βγάζει τρελά χρήματα.

  • -
  • -

Το 2021 ήταν μια χρονιά πρόκληση για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι πωλήσεις μειώθηκαν σημαντικά, αλλά τα κέρδη των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών αυξήθηκαν. Αυτό οφείλεται σε δύο κύριους παράγοντες και συγκεκριμένα στο ότι περιόρισαν τις εκπτώσεις και αύξησαν τις τιμές.

Η Ferrari ωστόσο είναι μια κατηγορία μόνη της. Η ιταλική φίρμα η οποία διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα brand παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμη και κολοσσούς όπως η Coca Cola και η Microsoft, κατάφερε να παραδώσει εν μέσω βαθιάς κρίσης 11.155 supercar σε πελάτες ανά το κόσμο, καταγράφοντας αύξηση 22% σε σχέση με το 2020.

Πουλάνε «χρυσάφι» στη Ferrari

Το Maranello λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Ούτε η πανδημία και, κυρίως ούτε η έλλειψη σε ημιαγωγούς προκάλεσαν προβλήματα στην παραγωγή. Το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων του 2021 τα λέει όλα.

ferrari

Αυτό όμως που κάνει τόσο επιτυχημένη τη Ferrari είναι το γεγονός ότι από κάθε αυτοκίνητο που πουλάει, κερδίζει κατά μέσο όρο 106.078 δολάρια, δηλαδή λίγο πάνω από 97.000 ευρώ. Το καθαρό κέρδος των Ιταλών είναι απίστευτο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως η δεύτερη Tesla, έχει κέρδος $6.693 ανά όχημα και οι υπόλοιποι κατασκευαστές $2.069 κατά μέσο όρο.

Δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες από το SUV της Ferrari, την Purosangue

To περιθώριο κέρδους του Cavallino Rampante μόνο ως ασύλληπτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Ferrari προφανώς και είναι η πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία, αυξάνοντας το λειτουργικό της περιθώριο από 21,4% το 2020 σε 25,5% πέρυσι. Όσο για τα συνολικά της κέρδη – προ φόρων και λοιπών κρατήσεων – άγγιξαν τα 1,67 δις.

ferrari

Η διασημότερη φίρμα κατέγραψε διψήφια ανάπτυξη σε όλους τους κύριους χρηματοοικονομικούς δείκτες. Φυσικά, εκτός από τους μετόχους και τα διευθυντικά στελέχη, κερδισμένοι από όλο αυτό βγήκαν και οι εργαζόμενοι. Δεν είναι λίγο να λαμβάνεις ως επιπλέον μπόνους σχεδόν 12.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...