Οδηγοκεντρικά premium C-SUV: Alfa Romeo Tonale ή BMW X1; - Ποιο προτιμάς;

Πολύ κοντά σε φιλοσοφία, αλλά πολύ διαφορετικά σε εκτέλεση. Τα νέα SUV των Alfa Romeo και BMW είναι άκρως ενδιαφέροντα και σας καλούμε να διαλέξετε!

  • -
  • -

Στην κατηγορία των premium SUV, έχουμε δύο πολύ μεγάλες αφίξεις από την Alfa Romeo και τη BMW. Η ολοκαίνουργια Tonale και η νέα γενιά της X1 ξεκινούν την εμπορική πορεία τους με πολύ κοντινή -χρονικά- αφετηρία, οπότε δεν μπορούσαμε να μην τις θέσουμε αντιμέτωπες. Πρόκειται για δύο άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα που σε χαρακτηριστικά, μοιάζουν αρκετά. Αμφότερα έχουν premium στοιχεία με εξαιρετική ποιότητα καμπίνας, μεγάλους χώρους, άφθονες τεχνολογίες, αλλά και ένα στοιχείο που τα κάνουν να διαφοροποιούνται από όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό των premium C-SUV: τα οδηγοκεντρικά στοιχεία.

Alfa Romeo και BMW πάντα «φροντίζουν» τον άνθρωπο που κάθεται στο εμπρός αριστερό κάθισμα και η συμπεριφορά τους στο δρόμο εντυπωσιάζει με το βαθμό συμμετοχικότητας, αλλά και την απόλαυση που χαρίζουν στη γρήγορη οδήγηση. Είναι σίγουρο πως όποιος επιλέξει κάποιο από τα δύο, θα εκτιμήσει την οδική συμπεριφορά του, εκτός των άλλων ταλέντων τους. Ωστόσο κάπου εδώ τελειώνουν και οι ομοιότητες, αφού οι δύο κατασκευαστές επιλέγουν διαφορετικό δρόμο για να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η Alfa Romeo απευθύνεται περισσότερο στο συναίσθημα και την καρδιά του ιδιοκτήτη, ένα κομμάτι που πάντα διέπρεπαν τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας. Από τη δική της πλευρά η BMW διαλέγει έναν πιο «ορθολογικό», γερμανικό τρόπο σκέψης και δελεάζει τον υποψήφιο αγοραστή με την ικανότητά της να τα καταφέρνει εξαιρετικά παντού, χωρίς να χάνει ουσιαστικά πουθενά.

Εμείς, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τα δύο μοντέλα. Την Alfa Romeo Tonale την οδηγήσαμε και γράψαμε και τη δοκιμή της, ενώ τη BMW X1 την είδαμε από κοντά και την περιεργαστήκαμε, αλλά ακόμα δεν κάτσαμε πίσω από το τιμόνι της. Αφού διαβάσετε τις εντυπώσεις μας κάνοντας κλικ στα link που βρίσκονται παραπάνω με μπλε χρώμα, βρείτε στο τέλος του άρθρου το poll και διαλέξτε ποιο από τα δύο fun to drive premium C-SUV προτιμάτε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...