Μια καινούργια Alfa Romeo Giulia έγινε... παλιά!

Δείχνει σαν να βγήκε από το εργοστάσιο το 1960, όμως πρόκειται για τη σημερινή έκδοση της Alfa Romeo Giulia.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo Giulia είναι ένα εξαιρετικό μεσαίο premium sedan, το οποίο δίνει έμφαση στην απόλαυση της οδήγησης και το ανόθευτο πνεύμα της Alfa Romeo. Η ιταλική φίρμα έχει σπουδαία ιστορία στο αυτοκινητιστικό στερέωμα και υπάρχουν πολλοί οπαδοί που λατρεύουν τα κλασικά μοντέλα της. Για αυτό και μια εταιρεία παρουσίασε ένα ειδικό πακέτο εμφάνισης που μετατρέπει τη σύγχρονη Alfa Romeo Giulia σε… παλιά!

Ένα retro αλλά σωστά μελετημένο body kit

Πρόκειται για την ErreErre Fuoriserie, μια εταιρεία από το Τορίνο που εξέλιξε το συγκεκριμένο body kit με σκοπό να μοιάζει στην Giulia Tipo 105 από τη δεκαετία του 1960. Αποδίδει φόρο τιμής στο μοντέλο καθώς φέτος γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια. To πακέτο εμφάνισης για τη νέα Alfa Romeo Giulia λανσαρίστηκε στη Σαρδηνία πριν από μερικές ημέρες, ενώ η εταιρεία που το κατασκευάζει τονίζει ότι φτιάχνεται από ανθρακονήματα και άλλα ελαφριά, ανθεκτικά υλικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα, πέρασαν συνολικά 5.000 ώρες στην εξέλιξη του ντιζάιν, τόσο για να είναι αρμονικό πάνω στις αναλογίες του σασί, όσο και για να θυμίζει πράγματι το παλιό μοντέλο. Οι ειδικοί φρόντισαν ώστε να φτιάξουν το καλύτερο αεροδυναμικό αποτέλεσμα που μπορούσαν, ενώ δεν επηρεάζεται κανένα από τα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Εννοείται ότι ανά πάσα στιγμή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τοποθετήσει τα εργοστασιακά κομμάτια.

Εντυπωσιακή εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις

Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι αντίστοιχα εντυπωσιακή με την εμπρός. Αν τα φωτιστικά σώματα πίσω κάτι σας… θυμίζουν, είναι γιατί προέρχονται από τη Mercedes-Benz G-Class! Οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως, ότι ταίριαξαν τέλεια με το σύνολο. Χαμηλότερα βλέπουμε έναν τεράστιο διαχύτη με δύο μεγάλες, στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης που αντικαθιστούν το κλασικό μοτίβο της τετραπλής απόληξης που συναντάμε κανονικά στην Alfa Romeo Giulia QV.

Να τονίσουμε, ότι πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, δεν έχουμε καμία άλλη τροποποίηση. Αυτό σημαίνει ότι ο V6 βενζινοκινητήρας των 2.9 λίτρων με τα δύο turbo αποδίδει 510 ίππους με 600 Nm ροπή, που μεταδίδονται στον πίσω άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ένα μπλοκέ διαφορικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...