Η νέα Alfa Romeo που έρχεται μετά τη Junior – Το 2025 με 1.000 PS

Η Alfa Romeo δε σταματά στη Junior και είναι έτοιμη να παρουσιάσει μέσα στο 2025 το απόλυτο SUV της γκάμας της, με 1.000 PS και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

  • -
  • -

Με τη Stelvio, να βρίσκεται λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του κύκλου ζωής της, η Alfa Romeo, έχει σχεδόν έτοιμο τον αντικαταστάτη του μοντέλου. Το νέο δημιούργημα των Ιταλών θα παραμείνει φυσικά στην κλάση των μεγάλων πολυτελών SUV, μόνο που πλέον θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες για την κίνηση του, με την ισχύ στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, να ανέρχεται σε 1.000 PS.

Αρχιτεκτονική 800V, 1.000 PS και 450+ km αυτονομίας

Την είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, o οποίος δε στάθηκε μόνο στη νέα ηλεκτρική Stelvio, αλλά προχώρησε και σε αρκετές ακόμα αποκαλύψεις!

Ξεκαθάρισε, ότι δε θα υπάρξει έκδοση Quadrifoglio για την Tonale με 400+ ίππους όπως φημολογούνταν, γιατί μόνο ένας τρελός, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα αγόραζε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σήμερα στην Ευρώπη, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου φορολογεί με μεγάλα ποσά τα αυτοκίνητα που ρυπαίνουν το περιβάλλον με υψηλά CO2 και μια Tonale Quadrifoglio, θα ρύπαινε αρκετά, που σημαίνει ότι θα πλήρωνε και πολλά…

Αντίθετα, μια ηλεκτρική Stelvio Quadrifoglio, είναι αυτό που χρειάζονται τόσο οι Ευρωπαίοι όσοι και οι φανατικοί Alfisti. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Imparato.  

«Το επόμενο μοντέλο που θα φέρει το σήμα Quadrifoglio, μπορούμε πλέον να πούμε δημόσια ότι θα είναι η Stelvio» τόνισε ο Imparato. Η νέα Stelvio θα πατήσει πάνω στην πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis, η οποία θυμίζουμε ότι μπορεί να υποστηρίζει και υβριδικά συστήματα κίνησης, ωστόσο, η νέα Stelvio θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η πλατφόρμα STLA Large υποστηρίζει αρχιτεκτονική 800V και μπορεί να «δεχτεί» ρεύμα με ταχύτητες έως 270 kW που σημαίνει ότι από το 20 έως το 80%, οι μπαταρίες του οχήματος θα φορτίζουν σε μόλις 18 λεπτά. Όπως δηλαδή η Maserati GranCabrio Folgore που παρουσιάστηκε πρόσφατα…

Η επερχόμενη Stelvio Quadrifoglio θα μπορεί να προσφέρει ισχύ 1.000 ίππων, ενώ θα διαθέτει και δυο ηλεκτρομοτέρ, ένα στον κάθε άξονα, προκειμένου να συνδυάσει και την απαραίτητη τετρακίνηση στο όχημα.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Junior

Ο Imparato βέβαια δε θεωρεί τόσο σημαντική την υψηλή ισχύ της Stelvio, όσο το γεγονός ότι θα πρέπει απαραιτήτως να προσφέρει συναίσθημα στην οδήγηση και υψηλή αυτονομία κίνησης. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως και τα τρία ζητούμενα θα επιτευχθούν, ενώ όπως παραδέχτηκε, δε σχολίασε καθόλου την εμφάνιση, γιατί είναι βέβαιος πως θα αρέσει σε όλους!

 

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...