Εταιρεία πουλάει αυτοκίνητο αλλά δεν δίνει το κλειδί. Αν το θες, θα πληρώσεις επιπλέον λεφτά!

Περίμενες ποτέ να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο και το κλειδί να αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού εξοπλισμού; Όσο παράλογο κι αν σου φαίνεται, φτάσαμε σε αυτή την εποχή!

  • -
  • -

Το κλειδί είναι το μοναδικό πράγμα που είσαι σίγουρος ότι θα παραλάβεις όταν αγοράζεις κάποιο νέο αυτοκίνητο, όμως η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει ένα σωρό επαναστάσεις στην αυτοκίνηση, αλλάζει ακόμα και αυτή την τόσο θεμελιώδη γνώση.

Ναι, μπορεί να δίνεις πάνω από 50.000 ευρώ για να αγοράσεις ένα ολοκαίνουριο και προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο, όμως αν θες να έχεις και το κλειδί του θα πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά, το οποίο φυσικά σημαίνει να πληρώσεις επιπλέον χρήματα.

Αν κάποιος τολμούσε να πει κάτι τέτοιο μέχρι πολύ πρόσφατα θα βλέπαμε να ξεσηκώνονται φωνές διαμαρτυρίας, ωστόσο αυτή την φορά παρατηρούμε ότι «δεν έχει ανοίξει ρουθούνι», στοιχείο το οποίο δείχνει ότι η εν λόγω εταιρεία έχει καταφέρει να ανατρέπει όσα ξέρουμε επί δεκαετίες και παρ’ όλα αυτά να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

tesla-key-kleidi

Φυσικά η εταιρεία στην οποία αναφερόμαστε είναι η Tesla, η οποία παραδίδει τα Model S και Model X χωρίς κάποιο φυσικό κλειδί που να μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός.

Βέβαια, προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η αμερικανική μάρκα έχει φροντίσει να βρει άλλους τρόπους ώστε ο οδηγός να μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του. Ο ένας είναι με τη χρήση κινητού, με τον χρήστη να περνάει την σχετική εφαρμογή στο τηλέφωνό του. Από εκεί και πέρα το κλείδωμα/ξεκλείδωμα μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα πατώντας την ανάλογη επιλογή, είτε αυτόματα όταν πλησιάζει/απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Tesla από την Κίνα ή από την Γερμανία; Ποια είναι καλύτερα; [video]

Όμως επειδή ένα κινητό μπορεί να χαθεί, να χαλάσει ή απλά να τελειώσει η μπαταρία του, θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική. Αυτή έρχεται σε μορφή κάρτας την οποία ο χρήστης ακουμπά σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην μεσαία κολώνα και έτσι το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει/κλειδώνει.

tesla-mobile-app-unlock

Αυτές οι δύο επιλογές είναι που επέτρεψαν στην Tesla να καταργήσει το κλειδί, το οποίο ανάφερε πως το χρησιμοποιούσαν ελάχιστοι από τους κατόχους των αυτοκινήτων της. Η αιτιολογία της εταιρείας πίσω από αυτή την απόφαση ήταν ότι ήθελε να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Σίγουρα κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του, όμως και η εξοικονόμηση χρημάτων σίγουρα βοήθησε να υλοποιηθεί πιο γρήγορα αυτή η απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να έχει ένα κλειδί του αυτοκινήτου του μπορεί να το αγοράσει μέσα από το διαδικτυακό της κατάστημα έναντι 175 δολαρίων.

Διπλά κερδισμένη η Tesla!

Ποια είναι η άποψή σου; Θέλεις οπωσδήποτε κλειδί ή δεν σε νοιάζει αφού έχεις εναλλακτικές;

tesla-karta-card

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...