Tesla από την Κίνα ή από την Γερμανία; Ποια είναι καλύτερα; [video]

Τα Tesla της ευρωπαϊκής αγοράς παράγονται κατά κύριο λόγο στην Σανγκάη ή στο Βερολίνο. Είναι όμως ίδια τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τις δύο γραμμές παραγωγής;

  • -
  • -

Το εργοστάσιο στο Βερολίνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των πωλήσεων που θέλει να πετύχει η Tesla, καθώς με το μέγιστο της παραγωγικής του ικανότητας μπορεί να καλύψει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την ζήτηση στην Γηραιά ήπειρο.

Παρ' όλα αυτά, επειδή ακόμα δεν λειτουργεί στο maximum των δυνατοτήτων του, κάποιες ευρωπαϊκές αγορές καλύπτονται από αυτοκίνητα που παράγονται στο εργοστάσιο που έχει η Tesla στην Σανγκάη. Όμως είναι ίδια τα αυτοκίνητα που παράγονται στις δύο μονάδες παραγωγής;

Ένας YouTuber που έχει το κανάλι RSymons RSEV μπήκε στην διαδικασία να κάνει αυτήν την σύγκριση. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του ένα Model Y Long Range κατασκευασμένο στην Σανγκάη. Αυτό το αυτοκίνητο το συγκρίνει με ένα Model Y Performance που έχει παραχθεί στο Gigafactory του Βερολίνου.

Tesla

Οι διαφορές που εντοπίζει εστιάζονται κυρίως στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την επένδυση των καθισμάτων, στο κάτω μέρος του εσωτερικού πάνελ των θυρών και στην πλευρική στήριξη που προσφέρουν τα καθίσματα. Διαφορές υπάρχουν και στον ήχο, ο οποίος είναι πιο ποιοτικός σε εκείνο που είναι made in Germany, καθώς έχει αλλάξει η διάταξη των ηχείων αλλά και ο ενισχυτής που χρησιμοποιείται.

Δείτε ακόμα: Ο απατεώνας με τα 39 Tesla! Αυτή είναι η ιστορία του

Μία διαφορά που δεν μπορεί να μην την δει κάποιος είναι ότι στο γερμανικό Model Y υπάρχει εταζέρα στο πορτ-παγκάζ. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που η Tesla έχει προσθέσει πολύ πρόσφατα στο μικρότερο εκ των δύο SUV που διαθέτει, οπότε είναι θέμα χρόνου να μπει και σε εκείνα που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής της Κίνας.

Tesla

Τέλος, υπάρχουν και δύο αλλαγές που δεν φαίνονται τόσο εύκολα. Η μία αφορά την ποιότητα του χρώματος, με εκείνο από το Βερολίνο να είναι πιο καλό. Η άλλη αφορά την ρύθμιση της ανάρτησης. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί παράπονα προς την Tesla ότι το Model Y ήταν αρκετά σφιχτό. Φαίνεται ότι η εταιρεία άκουσε το feedback και άλλαξε τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση, κάνοντάς το πιο μαλακό. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο YouTuber, το Model Y που έχει παραχθεί στο Βερολίνο είναι η έκδοση Performance, η οποία κάποιος θα περίμενε να έχει πιο σφιχτή ρύθμιση λόγω περισσότερης δύναμης. Παρ’ όλα αυτά, σε θέμα ανάρτησης είναι λιγότερο σκληρό συγκριτικά με το Long Range που έχει συναρμολογηθεί στην Σανγκάη.

Θεωρείτε αποδεκτό να παίρνεις διαφορετικό αυτοκίνητο, ανάλογα σε ποιο εργοστάσιο παράγεται ή δεν έχετε πρόβλημα με αυτό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...