Σμπαράλια η μοναδική Ferrari Breadvan αξίας 30 εκατ. € [video]

Αυτή είναι η μοναδική Ferrari 250 GT SWB Breadvan που κυκλοφορεί. Μετά από αυτό το τρακάρισμα όμως, θα αργήσει πολύ να πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο.

  • -
  • -

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο. Κατασκευάστηκε το 1962 και έτρεξε στις 24 ώρες του Le Mans και σε άλλους αγώνες του FIA World Sportscar Championship. Φέρει αριθμό πλαισίου 2819 GT και είναι η μία και μοναδική που παρήχθη.

Η Ferrari 250 GT SWB Breadvan θεωρείται ένα από τα κορυφαία συλλεκτικά μοντέλα. Η αξία της αποτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ και ανήκει στον Αυστριακό πολυεκατομμυριούχο Lukas Halusa. Πρόσφατα, ο 31χρονος έλαβε μέρος με το υπέροχο τετράτροχο κόσμημά του στο Le Mans Classic. Μόνο που αποδείχθηκε εξαιρετικά απρόσεκτος.

ferrari

Κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε τον έλεγχο της Ferrari και προσέκρουσε με ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Παρόλα αυτά, ο οδηγός βγήκε από το όχημα χωρίς να πάθει το παραμικρό. Αντιθέτως, η Breadvan θα χρειαστεί γενική επισκευή. Υποθέτουμε πως ο κύριος Halusa θα την κάνει σαν καινούρια, λαμβάνοντας υπόψη την αξία και τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου, καθώς και την περιουσία της οικογένειάς του.

Πριν λίγα χρόνια την είχε τρακάρει και ο μπαμπάς

Μπαμπάς και υιός Halusa φαίνεται πως είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα. Το 2015, ο πρεσβύτερος είχε τρακάρει ξανά την Ferrari 250 GT SWB Breadvan, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Οι ζημιές ήταν σαφώς πιο μικρές, αλλά και πάλι υποχρεώθηκε να δαπανήσει ένα σεβαστό για να αλλάξει φτερό, ζάντα και μάσκα.

ferrari

Δείτε επίσης: Ferrari τρακάρει με Dacia

Για όσους δεν γνωρίζουν, αξίζει να αναφέρουμε πως, η ονομασία «Breadvan», δόθηκε στην ιστορική Ferrari λόγω της ιδιαίτερης σχεδίασής της που θύμιζε μικρό van. Δημιουργήθηκε από τους Piero Drogo και Giotto Bizzarrini έπειτα από παραγγελία του κόμη Giovanni Volpi.

Βασιζόταν στην ακριβοθώρητη πλέον Ferrari 250 GTO και κατασκευάστηκε εκτός Maranello, μετά την άρνηση του Enzo Ferrari να πουλήσει την αυθεντική 250 GTO στον Volpi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...