Τέλος στην πληρωμή βενζίνης με cash θέλει να δώσει η Apple

Η Apple σχεδιάζει έναν νέο τρόπο πληρωμής στα πρατήρια με τη χρήση του CarPlay. Θέλει να το έχει έτοιμο πριν το τέλος του έτους.

  • -
  • -

Με την κυκλοφορία του νέου λογισμικού iOS 16 το φθινόπωρο, η Apple θα προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά πρωτοποριακών εφαρμογών. Μεταξύ αυτών είναι και οι αγορές καυσίμων στα πρατήρια κατευθείαν από το CarPlay.

Οι κάτοχοι iPhone, που έχουν συνδέσει φυσικά το τηλέφωνο με το σύστημα CarPlay του αυτοκινήτου, θα μπορούν μέσω σχετικής εφαρμογής να ενεργοποιούν μια αντλία στα πρατήρια υγρών καυσίμων και να πληρώνουν απευθείας τη βενζίνη που έβαλαν, χωρίς να χρειάζονται μετρητά ή κάρτα. Απλά από την οθόνη του οχήματος. 

apple

Η δυνατότητα αυτή αναμένεται να ενεργοποιηθεί προς τα τέλη του έτους. Φυσικά για να συμβεί η διεπαφή χρήστη CarPlay θα πρέπει το πρατήριο να είναι συμβατό με τη συγκεκριμένη λειτουργία. Η πρώτη που θα το κάνει θα είναι η HF Sinclair στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως δήλωσε στο Reuters, ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της εταιρείας, Jack Barger, αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα εφαρμογή του CarPlay θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Apple CarPlay: Φέρνει επανάσταση και στον πίνακα οργάνων

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια υπηρεσία in-car πληρωμών για τα αυτοκίνητα με CarPlay, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους να πραγματοποιούν πληρωμές, σαν ψηφιακό πορτοφόλι. Έτσι, ο οδηγός και χρήστης iPhone μπορεί να κάνει ανέπαφες πληρωμές δίχως να έχει μαζί του κάρτα συναλλαγών.

Το λογισμικό θα έχει τεχνολογία αναγνώρισης και ελέγχου ταυτότητας για να συνδέεται με ασφάλεια στο δίκτυο πληρωμών μιας τράπεζας.

Πήγη: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...