Apple CarPlay: Φέρνει επανάσταση και στον πίνακα οργάνων [video]

Με το νέο CarPlay η Apple δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να «μεταμορφώνει» τις οθόνες των αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως μάρκας.

  • -
  • -

Η διάσημη αμερικανική τεχνολογική εταιρεία αναβαθμίζει πλήρως την υπηρεσία CarPlay, προσφέροντας εξαιρετικές δυνατότητες στους χρήστες. Όπως ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου WWDC, οι πελάτες της θα έχουν μια εντυπωσιακή σειρά λειτουργιών στο αυτοκίνητό τους.

carplay

Χάρη στη νέα έκδοση iOS 16, το λογισμικό της Apple θα υποστηρίζει εκτός από την κεντρική οθόνη του οχήματος και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αναλυτικότερα, με την ενεργοποίηση του CarPlay, ο οδηγός θα μπορεί να προσαρμόζει τα εικονίδια στην οθόνη πολυμέσων σε μορφή touch-screen, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα παραμετροποίησης της γραμματοσειράς και του χρώματος διάφορων στοιχείων της οθόνης. Στον ψηφιακό πίνακα οργάνων από την άλλη, θα επιλέγει γραφικά, χρώματα, ενδείξεις, ακόμη και τη διάσταση της οθόνης, ανάλογα με τις επιθυμίες του.

Το λογισμικό του αυτοκινήτου θα συνδέεται με τέτοιο τρόπο με το software της Apple, που ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το σύστημα κλιματισμού, τα ηλεκτρικά καθίσματα και άλλες ηλεκτρικές ευκολίες από το μενού του CarPlay. Από την ίδια εφαρμογή, θα μπορεί να τσεκάρει τον δείκτη καυσίμου ή την αυτονομία σε ένα ηλεκτρικό, τη θερμοκρασία του κινητήρα και τα χιλιόμετρα. Ενσωματωμένα στο CarPlay θα είναι το ψηφιακό ταχύμετρο, καθώς και το στροφόμετρο, όπως και η πλοήγηση.

carplay

Διαβάστε επίσης: Google Maps: Μήπως κάνεις 1 από αυτά τα 5 λάθη;

Με λίγα λόγια, το iPhone του κατόχου γίνεται ένα με το αυτοκίνητο, ελέγχοντας και παραμετροποιώντας κάθε ψηφιακή ένδειξη του οχήματος.

Το νέο CarPlay θα υποστηρίζει όλα τα νέας γενιάς μοντέλα των περισσότερων κατασκευαστών και συγκεκριμένα τα MY23, καθώς η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία προς τα τέλη του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...