Νέο, φουλ υβριδικό Suzuki S-Cross 1.5 - Πότε έρχεται Ελλάδα

Ένα νέο υβριδικό σύνολο φέρνει η Suzuki για το S-Cross, το SUV μοντέλο της που παρουσίασε μόλις πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2021.

  • -
  • -

Πλήρως υβριδικό θα γίνει το S-Cross καθώς η Suzuki σκοπεύει το επόμενο διάστημα να το εξοπλίσει με ένα σύνολο, το οποίο θα του δίνει την ικανότητα να κινείται ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Πρόκειται για το Strong Hybrid σύνολο το οποίο συναντάμε ήδη στο Vitara, την δοκιμή του οποίου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Σε αυτό ο θερμικός κινητήρας είναι στα 1,5 λίτρα με ισχύ 102 ίππων και 138 Nm ροπής. Το έργο του έρχεται να βοηθήσει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος τοποθετείται στην έξοδο του κιβωτίου ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 33 ίππων και 60 Nm ροπής. Τα παραπάνω νούμερα ισχύουν στην περίπτωση του Vitara, όμως ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αν θα είναι ακριβώς τα ίδια και στο S-Cross ή θα προκύψει κάποια μεταβολή τους.

S-Cross

Μπορεί η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα να φαντάζει μικρή, όμως είναι αρκετή ώστε να μπορεί να κινείσαι μόνος του το αυτοκίνητο (δηλαδή με εντελώς σβηστό τον βενζινοκινητήρα), όταν ξεκινάει «απαλά», όταν κινείται με σταθερό ρυθμό, όταν επιβραδύνει και όταν κάνει όπισθεν. Όμως ακόμα και όταν δεν μπορεί να αναλάβει μόνος του όλο το έργο της κίνησης του οχήματος, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον βενζινοκινητήρα.

Δείτε ακόμα: Suzuki Jimny: Επιστρέφει ως υβριδικό! Πότε θα το δούμε;

Σκοπός του παραπάνω συνδυασμού είναι να μειωθεί η κατανάλωση σε σχέση με το ήπια υβριδικό μοτέρ των 1,4 λίτρων που συναντάμε αυτή την στιγμή κάτω από το καπό του S-Cross. Γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι η κατανάλωση είναι στα 5,2 lt/100 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, τιμή μειωμένη κατά 9% σε σχέση με το ήπια υβριδικό σύνολο. Ακόμα, οι εκπομπές ρύπων πέφτουν στα 118 g/km, οπότε δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

S-Cross

Όσον αφορά την λειτουργία των κινητήρων θα υπάρχουν δύο επιλογές. Η Standard όπου θα δίνεται προτεραιότητα στην προσφερόμενη ισχύ και η Eco, στην οποία το σύστημα θα μειώνει όσο περισσότερο γίνεται τη χρήση βενζίνης.

Η πλήρως υβριδική επιλογή θα είναι διαθέσιμη τόσο με κίνηση μόνο στον μπροστά άξονα όσο και με την τετρακίνηση AllGrip της Suzuki. Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, το υβριδικό σύστημα θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το ρομποτιζέ αυτόματο AGS των 6 σχέσεων που συναντάμε και στο Vitara.

Οι πωλήσεις του πλήρως αυτόματου Suzuki S-Cross αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...