Polestar 5: Το ηλεκτρικό GT που θα «συντρίψει» την Porsche Taycan [video]

Αυτό είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό της νέας εποχής, ένα πανίσχυρο τετράθυρο coupe με ισχύ που αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 884 PS.

  • -
  • -

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο θρυλικό κτήμα του Δούκα του Richmond, Charles Gordon-Lennox, η Polestar παρουσίασε για πρώτη φορά, έστω και σε πρωτότυπη μορφή το νέο της μοντέλο.

Το Polestar 5 πάτησε τους τροχούς του στην άσφαλτο, με τη σουηδική φίρμα να ανακοινώνει τα αξιοθαύμαστα τεχνικά χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράθυρου GT, το οποίο τοποθετείται απέναντι από την Porsche Taycan.

polestar 5

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, το 4θυρο coupe φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν στον εμπρός άξονα κι έναν στον πίσω – αποδίδοντας συνδυαστικά 884 PS (650 kW) και 900 Nm ροπής. Το ηλεκτρικό σύνολο διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt και η ενέργεια αποθηκεύεται σε μιας νέας γενιάς μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 103 kWh.

Δείτε εδώ το νέο Polestar 3 με την αυτονομία των 600 km

Η Polestar δεν θέλησε να δώσει στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι είναι ασυναγώνιστες.

Πότε θα λανσαριστεί το Polestar 5

Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξής του. Η έκδοση παραγωγής με βάση το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμη προς τα τέλη του 2023 και το λανσάρισμα θα ξεκινήσει το 2024.

polestar 5

Η παραγωγή του θα γίνει στην Κίνα και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε βασίζεται σε μια νέα αλουμινένια πλατφόρμα, επιτυγχάνοντας στρεπτική ακαμψία ισάξια ή και καλύτερη από τα αυθεντικά sportcars. Η Polestar υπόσχεται μια μοναδική οδηγική εμπειρία, με συμπεριφορά στον δρόμο που συναρπάζει.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...