Ποια είναι η ελληνική εταιρεία φόρτισης Carge που εξαγοράστηκε από τη ΔΕΗ;

Θεωρείται μια από τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Είναι 100% ελληνική, ιδρύθηκε από δύο νέα παιδιά και πλέον ανήκει στη ΔΕΗ.

  • -
  • -

Το 2020, δύο νέοι άνθρωποι, οι Λευτέρης Καραμπατσάκης και Πέτρος Μπένος, ίδρυσαν την Carge, μια start-up επιχείρηση για την ηλεκτροκίνηση. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό λογισμικό για εφαρμογές, ενοποιώντας όλους τους σταθμούς φόρτισης, ανεξαρτήτως παρόχου, σε ένα app, προσφέροντας στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα τους διαθέσιμους σταθμούς, να κάνουν κράτηση, να καθοδηγούνται εύκολα στο σημείο, να φορτίζουν βλέποντας στατιστικά σε πραγματικό χρόνο, να πληρώνουν και να φεύγουν. Προφανώς, το πέτυχαν.

Το βασικότερο είναι πως, μέσα από την Carge, ο χρήστης μπορεί να συλλέγει όλα τα δεδομένα τιμολόγησης και να συγκρίνει τιμές από κάθε πάροχο, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή ψιλά γράμματα. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τις χαμηλότερες τιμές, φορτίζοντας π.χ. σε διαφορετικές ώρες όταν υπάρχει εξισορρόπηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κι όλα αυτά από το κινητό του τηλέφωνο.

carge

Μάλιστα, η εφαρμογή που δημιούργησαν οι κύριοι Καραμπατσάκης και Μπένος, δεν αφορά μόνο τους σταθμούς στην Ελλάδα, αλλά χιλιάδες σημεία επαναφόρτισης σε 16 χώρες της Ευρώπης, από την Ιταλία έως την Ουγγαρία.

Το Carge app μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εκτινάχθηκε, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους κατόχους. Οπότε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εξαγοράστηκε από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

10.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης μέχρι το 2025

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ Blue, με την εξαγορά της εταιρείας Carge και την ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μεγαλύτερου και εκτενέστερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

carge

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος τρόπος ζωής, είναι το μέλλον και βασική στρατηγική επιλογή της ΔΕΗ. Αναπτύσσουμε με ταχύτατους ρυθμούς το δίκτυο 10.000 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών έως το 2025, ενδυναμώνουμε την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά, αναλαμβάνουμε εθνικό ρόλο στην επιτάχυνση της βιώσιμης κινητικότητας. Παράλληλα, αναδεικνύουμε ως εξίσου σημαντική τη μοναδική εμπειρία των χρηστών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τη λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών αλλά και τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την Carge στον Όμιλο ΔΕΗ. Η ένταξή της δυναμώνει την παρουσία της DEH blue, ενισχύει τη γκάμα και την ποιότητα των υπηρεσιών της, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Η ενσωμάτωση της ψηφιακής πλατφόρμας της Carge στη ΔΕΗ blue, - ενός πλήρους, αναπτυγμένου και λειτουργικού πελατοκεντρικού λογισμικού, - έρχεται να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων: την ‘ανησυχία αυτονομίας’ (range anxiety), δηλαδή τον φόβο των οδηγών και των (μελλοντικών) αγοραστών για την εμβέλεια οδήγησης. Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τον σταθμό φόρτισης, να δεσμεύουν τη θέση τους και τελικά να φορτίζουν το όχημά τους. Απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η ΔΕΗ blue φορτίζει πλέον τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη, αλλά και σε 65 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του 2022 εγκαθιστά 1.000 σταθμούς φόρτισης και διαμορφώνει μια πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών που έχει σημείο αναφοράς τον οδηγό του ηλεκτρικού οχήματος και τον δυνητικό χρήστη. Χτίζουμε την ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ με βάση τις ανάγκες του οδηγού, με το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σημείων στη χώρα, αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια και με τεχνολογικά ανεπτυγμένες υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Όλα τα Αpps για φόρτιση στην Ελλάδα

carge

Από την πλευρά του, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Carge, Ελευθέριος Καραμπατσάκης, ανέφερε: «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εφαρμογή της Carge βρέθηκε στην κορυφή των ψηφιακών καταστημάτων στην κατηγορία της, έλαβε σημαντικές διακρίσεις και ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς παίκτες του χώρου. 

Η ένωση δυνάμεων με τη ΔΕΗ αποτελεί κομμάτι της νέας εποχής ενός οργανισμού με πολυετή ιστορία. Η επόμενη μέρα φαίνεται να έχει ενδιαφέρον για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουμε με κοινό όραμα να κάνουμε την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκίνητων έναν καθημερινό τρόπο ζωής.

Το Δίκτυο ΔΕΗ blue, είναι σήμερα το Νο1 Δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, με περισσότερους από 550 Φορτιστές σε όλη την Ελλάδα. Οι υπηρεσίες ΔΕΗ blue, πέραν των υπηρεσιών επαναφόρτισης, θα εισαγάγουν νέες λειτουργίες έξυπνης πλοήγησης-φόρτισης, και προγράμματα για τους εγγεγραμμένους χρήστες ΔΕΗ blue».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...