Ο άνθρωπος που έχει τα ανταλλακτικά να κατασκευάσει μία BMW M1 από το μηδέν! [video]

Ο Fritz Wagner δεν είναι απλά ένας πρώην μηχανικός της BMW, αλλά ίσως ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο πάθος και τα περισσότερα ανταλλακτικά για την θρυλική Μ1.

  • -
  • -

Η BMW M1 αποτελεί την πρώτη απόπειρα της γερμανικής εταιρείας να κατασκευάσει το δικό της supercar. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με το project να μην στέφεται με απόλυτη επιτυχία. ΒΜγια να ενισχύσει την εικόνα της, προχώρησε σε μία ενιαία μορφή αγώνων, γνωστή και ως BMW M1 Procar Series. Ο επικεφαλής του τμήματος BMW Motorsport εκείνη την εποχή, Jochen Neerpasch, πρότεινε στον Bernie Ecclestone τη δημιουργία του συγκεκριμένου θεσμού, με την προϋπόθεση πως ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 θα «έφερνε» τα αστέρια της κορωνίδας του motorsport να οδηγήσουν στο Procar Series.

Δείτε ακόμη: BMW M1 στο όριο στην πίστα! 

Κάτι που έγινε πραγματικότητα, με το θεσμό να συγκεντρώνει για δύο χρόνια, το ’79 και ’80, τεράστιο ενδιαφέρον! Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν το Procar Series εκ των έσω ήταν και ο Fritz Wagner. Ο Γερμανός ήταν ένας από τους μηχανικούς της ΒΜW, ο οποίος είχε αναλάβει τη συντήρηση και την προετοιμασία των αυτοκινήτων. Ο Wagner, εκτός από το γεγονός ότι θεωρούταν ένας από μετρ του είδους, είχε μία τεράστια αδυναμία. Το πάθος του για την M1. Όταν ο θεσμός σταμάτησε και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έπαψαν με την πάροδο του χρόνου να είναι ανταγωνιστικά, έκανε μία συμφωνία με την BMW Motorsport και αγόρασε πέντε αυτοκίνητα, αλλά και όλα τα ανταλλακτικά που είχε η ομάδα στα ράφια της.

Δείτε ακόμη: Αφιέρωμα BMW M1 & BMW i8 

Με τη χρήση των παλιών ανταλλακτικών κατάφερε να ανακατασκευάσει, αλλά και να κατασκευάσει από το μηδέν ολοκαίνουργιες BMW M1, τις οποίες και διατηρεί στο εργαστήριο του. Για τους φίλους της BMW θεωρείται θρύλος και όσοι έχουν Μ1 στην κατοχή τους στρέφονται στον ίδιο για ανταλλακτικά. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την ιστορία του σπουδαίου και εξαιρετικά συμπαθή Fritz Wagner.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...