«Καμπανάκι» από έναν ειδικό: Μόνο η Tesla κι άλλες δύο εταιρείες θα επιβιώσουν [video]

Μία αιρετική άποψη εκφράζει ένας από τους πιο έμπειρους και αναγνωρισμένους μηχανικούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος αναφέρει ότι το μέλλον έχει χώρο μόνο για τρεις εταιρείες.

  • -
  • -

Σύμφωνα με τον Αμερικανό μηχανικό και αναλυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Sandy Munro, μόνο τρεις εταιρίες αυτοκινήτου θα επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια στην αμερικανική αγορά, οι Tesla, Ford και Rivian. Επειδή δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, ας τα πιάσουμε ένα προς ένα.

Αρχικά, πρέπει να πούμε ποια είναι η Rivian. Πρόκειται για μία αμερικανική μάρκα η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει ήδη κάποιες προτάσεις και έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις με περιορισμένη παραγωγή. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει τρόπους να περάσει σε μαζική παραγωγή, διαδικασία η οποία αποτελεί το πιο δύσκολο βήμα στην πορεία μίας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως μπορεί να μας διδάξει και η πρόσφατη ιστορία της Tesla.

TeslaΌσο για τον Sandy Munro, είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην αμερικανική ιστορία του αυτοκινήτου. Ο 73χρονος ξεκίνησε ως μηχανικός στην Ford όμως γρήγορα εξελίχτηκε και διακρίθηκε για το γεγονός ότι έβρισκε τρόπους να γίνεται πιο αποδοτική η παραγωγή ενός αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια αποσυναρμολογεί αυτοκίνητα, κυρίως ηλεκτρικά, αναλύοντας πώς είναι κατασκευασμένα και βρίσκοντας ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία κάθε αυτοκίνητου.

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν φωτοβολταϊκά στην οροφή

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρώτα χρόνια της Tesla ο Munro είχε επισημάνει τις ανορθόδοξες πρακτικές της εταιρείας, καθώς και τις πολλές αδυναμίες που είχαν τα αυτοκίνητά της όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Πλέον ο Munro αναφέρει ότι αυτό έχει αλλάξει και τα αυτοκίνητα της Tesla είναι πολύ πιο καλά κατασκευασμένα.

FordΟ Αμερικανός μηχανικός, λοιπόν, πρόσφατα αποσυναρμολόγησε ένα Rivian R1T και έμεινε εντυπωσιασμένος. Στη σχετική αναφορά επισήμανε ότι το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή κατασκευή με ποιοτικά υλικά και έξυπνες λύσεις. Μάλιστα έμεινε τόσο ικανοποιημένος ώστε αποφάσισε να κάνει ένα δικό του, αντικαθιστώντας το Jeep Wrangler 4xe που είχε μέχρι τώρα.

RivianΈχοντας αποσυναρμολογήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα, ο Sandy Munro κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νέοι Big-3 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα είναι η Tesla, η Ford και η Rivian, παίρνοντας την θέση των κλασικών Big-3 που στην Αμερική ήταν οι Chrysler, Ford και General Motors.

Συμφωνείτε με την άποψη του Munro ή πιστεύετε ότι είναι υπερβολικός και υπάρχει χώρος για πολύ περισσότερες μάρκες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...