Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Peugeot e-208 vs MINI electric

Τα αμιγώς ηλεκτρικά Peugeot e-208 και MINI electric προσφέρουν στιλ, φινέτσα και premium χαρακτήρα σε οικολογικό πακέτο

  • -
  • -

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την ιδανική λύση για την πόλη. Το πρόβλημα της αυτονομίας δεν απασχολεί και η οικονομία είναι δεδομένη. Ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα από τα σημερινά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα προσφέρουν σημαντική χιλιομετρική ελευθερία επιστρέποντας σου να ξεφύγεις από τον αστικό κύκλο αν θέλεις. Στην περίπτωση που οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται εντός πόλης, οι κόμπακτ διαστάσεις μπορούν να αποτελέσουν ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον κάτοχο ενός ηλεκτρικού μοντέλου.
Δείτε ακόμη: Δοκιμή τρία premium B-SUV

Τέτοιου είδους προτάσεις είναι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Peugeot 208 και MINI Electric. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αρετές της ηλεκτροκίνησης συνδυάζονται ιδανικά με τον premium χαρακτήρα, τη φινέτσα και το μοναδικό σχεδιαστικό στιλ. Το e-208 ξεχωρίζει για την αποδοτικότητα του, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες. Μπορεί οι 136 ίπποι του ηλεκτροκινητήρα να μην εντυπωσιάζουν, αλλά η ροπή των 260 Nm του χαρίζει καλές επιδόσεις και ζωντάνια. Προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων, με τιμή εκκίνησης τα 33.500 €. Ποσό που πέφτει στα 25.500 € με την κρατική επιδότηση.
Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τρία 1.000άρια supermini

Το Mini Cooper SE, όπως είναι η πλήρη ονομασία του ηλεκτρικού μοντέλο της μάρκας, ξεχωρίζει και αυτό με τη σειρά του για τον premium χαρακτήρα του. Κορυφαία ποιότητα και σύγχρονες τεχνολογίες όπως στην περίπτωση του Peugeot, αλλά με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων κάτω από το εμπρός καπό. Είναι  διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με αυτή που βρίσκεται στη βάση της γκάμας να έχει κόστος κτήσης τα 34.340 €. (26.340 € με την κρατική επιδότηση).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δοκιμές και των δύο ποιοτικών και premium ηλεκτρικών μοντέλων.

Peugeot e-208


Mini Cooper SE

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...