ΔΕΗ: Αυξάνει σε 1.000 τα σημεία φόρτισης σε όλη τη χώρα

Έως το τέλος του έτους, η ΔΕΗ θα έχει εγκαταστήσει σε όλη την Ελλάδα 1.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

  • -
  • -

Αυτή την στιγμή, στη χώρα μας, μόνο η ΔΕΗ έχει τοποθετήσει 500 σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Οι υποδομές βελτιώνονται συνεχώς, με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, να ανακοινώνει πως μέχρι το τέλος του 2022, τα σημεία θα έχουν διπλασιαστεί.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς, στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022, στο πλάνο της εταιρείας είναι τα οδικά σημεία φόρτισης αυτοκινήτων EV να έχουν φθάσει τα 1.000 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, σε 65 περιοχές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Κοφινάς, αφού υπογράμμισε ότι οι εκπομπές ρύπων που προέρχονται από τις μεταφορές θα πρέπει να μειωθούν δραστικά, προκειμένου η ΕΕ να πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους, τόνισε ότι η ΔΕΗ Βlue μπορεί να παρέχει σημαντική υποστήριξη στις εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών στην προσπάθεια υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης.

deh blue

Γι΄ αυτόν τον λόγο, η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, προχωρά στην εγκατάσταση υποδομών φόρτισης σε επιλεγμένες τοποθεσίες για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών στόλων και παρέχει ειδικά προγράμματα και τιμοκαταλόγους για φόρτιση, σε συνδυασμό με τεχνική υποστήριξη στη διαδικασία επιλογής φορτιστών και χωροθέτησης.

Μπαίνουν φορτιστές σε αμαξοστάσια και χώρους φόρτωσης

Μία από τις προκλήσεις για τη διείσδυση ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, είναι η ανάπτυξη αποκλειστικών υποδομών φόρτισης, κυρίως σε αμαξοστάσια, κατά μήκος κύριων αρτηριών διασύνδεσης μεγάλων πόλεων, καθώς και σε χώρους φόρτωσης/ εκφόρτωσης. Ουσιαστικά, η ηλεκτροκίνηση πρέπει να υιοθετηθεί απρόσκοπτα σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, τόνισε ο Κυριάκος Κοφινάς.

Διαβάστε επίσης: Τα φτηνότερα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ως τρεις βασικές κινητήριες δυνάμεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις εμπορευματικές μεταφορές συμπεριέλαβε τα βαρέα και ελαφρά φορτηγά, με αυξημένη αυτονομία και μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας που θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα έτη.

deh blue

Ακόμη, ένα εξειδικευμένο νομοθετικό πλαίσιο, όπως στην περίπτωση των επιβατικών οχημάτων, εκτίμησε ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην υιοθέτηση ηλεκτρικών φορτηγών.

Τέλος, η εταιρική εικόνα σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τον εξηλεκτρισμό των στόλων φορτηγών των εταιρειών, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να λανσάρουν πλέον όλο και περισσότερο ηλεκτρικά ελαφρά και βαρέα φορτηγά.

Πηγή: ypodomes.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...