Τα 10+1 SUV που περιμένουμε μέσα στο 2022!

Το υπόλοιπο της χρονιάς μας επιφυλάσσει πολλές αποκαλύψεις νέων μοντέλων και ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουμε δέκα SUV.

  • -
  • -

Μπορεί η έλλειψη ημιαγωγών, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εξελίσσουν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν νέα μοντέλα. Μέσα στους επόμενους μήνες πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει ουκ ολίγες παρουσιάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας. Με δεδομένο πως αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτή των SUV και crossover, ξεχωρίσαμε δέκα μοντέλα που αναμένεται να αποκαλυφθούν, αλλά και να είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσα στη χρονιά που διανύουμε, αλλά και ακόμα ένα που έχουμε δει μόνο σε μορφή πρωτοτύπου! Δείτε ποια είναι αυτά!

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τρία γρήγορα ηλεκτρικά! 

Audi Q6 e-tron

To γερμανικό crossover αναμένεται στα τέλη της χρονιάς και ουσιαστικά θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τα e-tron GT και την Porsche Taycan. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο και έχουμε δει μόνο σε μορφή πρωτοτύπου, θα έχει μπαταρία που θα έχει χωρητικότητα κοντά στα 100 kWh και αναμένεται να έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 550 km.

Citroen C5 Aircross

Το γαλλικό C-SUV ανανεώθηκε πρόσφατα και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η άφιξη του στην Ελλάδα. Το C5 Aircross φρεσκαρίστηκε σχεδιαστικά, ακολουθώντας φυσικά τη νεότερη τάση που συνοδεύει τα μοντέλα της Citroen. Στο εσωτερικό του συναντάμε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη νέα C5 Χ, όπως η νέα οθόνη 5 ιντσών, ενώ αλλαγές δεν θα υπάρχουν στις κινητήριες μονάδες με την plug-in hybrid έκδοση να τοποθετείται και πάλι στην κορυφή της γκάμας.

Kia Niro EV

Η νεότερη γενιά του Niro θα διατίθεται σε έκδοση για κάθε γούστο. Συγκεκριμένα, θα προσφέρεται ως υβριδικό, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικό. Η σχεδίαση του ακολουθεί τη νεότερη τάση της Κia, ενώ στο εσωτερικό θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το EV6. Αναμένεται να ξεκινήσει πωλήσεις στο τέλος του καλοκαιριού.

Mazda CX-60

To ιαπωνικό SUV αποτελεί τη νεότερη προσθήκη της Mazda στην κατηγορία των SUV. Είναι το μεγαλύτερο μοντέλο στη γκάμα της και αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο της που κάνει χρήση plug-in τεχνολογίας. Μάλιστα, με 328 ίππους και 500 Nm είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει παραχθεί στο εργοστάσιο της Mazda! Οι τιμές του έχουν ήδη ανακοινωθεί στη χώρα μας.

Mercedes EQS SUV

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz. Κύριο χαρακτηριστικό του δεν είναι μόνο η πολυτέλεια, αλλά και η τεχνολογία που το διακρίνει. Με μπαταρία χωρητικότητας 108 kWh προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 660 km! Θα προσφέρεται και σε επταθέσια διάταξη και αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Nissan Qashqai e-Power

Το ιαπωνικό crossover είναι σήμερα διαθέσιμο με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, αλλά από τα τέλη του καλοκαιριού θα εφοδιάζεται και με το υβριδικό σύστημα e-power. Σε αυτή την περίπτωση, ένας κινητήρας 1.500 cc θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μετατροπέα στην μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με το σενάριο οδήγησης.

Nissan Ariya

Έχοντας κερδίσει… τόνους ηλεκτρικής εμπειρίας από το Leaf, η Nissan αποφάσισε να παίξει δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων SUV με το Ariya. Θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, μια με μπαταρία 63 kWh και μια με 87 kWh, με την πρώτη να έχει κίνηση αμιγώς στον εμπρός άξονα και τη δεύτερη, τετρακίνηση. Η ισχύς ξεκινά από τους 220 ίππους και καταλήγει στους 400 ίππους, με ενδιάμεσους «σταθμούς» τους 245 και τους 310 ίππους.  Από την άλλη, η αυτονομία του θα φτάνει μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση

Nissan X-Trail

Είναι προφανές ότι η Nissan ανανεώνει στο μέγιστο βαθμό της γκάμα της, αφού εκτός από τα Qashqai και Ariya, θα προσφέρει και στην ευρωπαϊκή αγορά τη νεότερη γενιά του X-Trail. Το SUV της ιαπωνικής εταιρείας θα διατίθεται και με το υβριδικό σύστημα e-power, ενώ θα προσφέρεται και σε 7θέσια διάταξη.

Renault Megane E-Tech Electric 

Το φημισμένο μοντέλο της Renault αλλάζει ολοκληρωτικά, αφού πλέον θα προσφέρεται αποκλειστικά σε SUV αμάξωμα, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το κόστος του αναμένεται να είναι προσιτό και θα αποτελέσει σημαντικό μοντέλο για τη γαλλική εταιρεία. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Toyota bZ4x 

Τα «δίδυμα» της Toyota και Subaru είναι τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και για τους δύο κατασκευαστές. Με το όνομα bZ4X και Solterra αντίστοιχα, πατούν στην πλατφόρμα e-TNGA και εφοδιάζονται με μπαταρία των 71,4 kWh για αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων. Υποστηρίζουν φόρτιση έως τα 150 kW και οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 217,5 ίππους, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h μέσα σε 7,7 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αύρα υψηλής τεχνολογίας με οθόνες να παρέχουν πληροφορία κάθε είδους στον οδηγό.

Volkswagen ID.5

H οικογένεια ID της Volkswagen μεγαλώνει σημαντικά, με το ID.5 να αποτελεί τη νεότερη προσθήκη της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του και στην ελληνική αγορά. Μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το ID.4, αφού ουσιαστικά αποτελεί την κουπέ εκδοχή του γερμανικού SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...