Παρουσιάστηκε το νέο Nissan X-Trail

Δες πότε θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά!

  • -
  • -

Η επόμενη γενιά του μεγάλου SUV της Nissan μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σανγκάης και θα προσφέρεται με την νέα τεχνολογία ePower της ιαπωνικής εταιρείας από το καλοκαίρι του 2022. Όπως ήταν ήδη γνωστό, το ευρωπαϊκό X-Trail μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, με το αμερικάνικο αδερφάκι του, Rogue, το οποίο ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την υιοθέτηση της νέας crossover πλατφόρμας, CMF-C, της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Την ίδια πλατφόρμα βρίσκουμε και κάτω από το νέο Qashqai.

Το ePower της Nissan διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα, καθώς απλοποιεί τη λειτουργία του κινητήριου συνόλου, με τον ηλεκτροκινητήρα να παρέχει αποκλειστικά ισχύ στους τροχούς. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα, επαναφορτίζεται από έναν εξαιρετικά αποδοτικό, ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί ως γεννήτρια ισχύος. Για τους οδηγούς, το ePower προσφέρει μια εμπειρία ισχυρής επιτάχυνσης, παρόμοια με αυτή ενός EV, χωρίς την ανησυχία της φόρτισης. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας, καθιστά την ηλεκτρική κινητικότητα διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερους οδηγούς.

back

Μία τετρακίνητη έκδοση έχει επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει διαφορετικές ρυθμίσεις για οδήγηση σε χιόνι, λάσπη και χώμα. Η πλατφόρμα CMF-C χάρισε στο νέο Qashqai διαφορετική εμπρός ανάρτηση και ένα πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης για πιο δυναμική συμπεριφορά, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν βλέπαμε παρόμοιες αλλαγές και στο νέο X-Trail.

Η τέταρτη γενιά του θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη και με 7-θέσια διάταξη, αλλά σύμφωνα με την Nissan «το μέγεθος του αυτοκινήτου θα παραμείνει σε λογικά πλαίσια». Οι διαστάσεις και οι τεχνικές λεπτομέρειες μαίνεται να ανακοινωθούν, αλλά αν κρίνουμε από το Rogue, το μήκος έχει μειωθεί κατά 38 χιλιοστά και το ύψος κατά 5 χιλιοστά, σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Η άφιξη του νέου X-Trail το καλοκαίρι του 2022 θα ολοκληρώσει μια δυναμική ανανέωση για την γκάμα των crossovers της Nissan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...