Οικογενειακό SUV με 130 ίππους, μηδενικά Τέλη και τιμή κάτω από 23.000 ευρώ – Ποιο είναι;

Με αποδοτικό μοτέρ βενζίνης που συνδυάζεται με υβριδική τεχνολογία και καίει κάτω από 5,5 lt/100km.

  • -
  • -

Με τις τιμές των υγρών καυσίμων στα ύψη, η χαμηλή κατανάλωση σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις των παραμέτρων που ελέγχει κάποιος όταν θέλει να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο πλέον. Ειδικά στην περίπτωση των βενζινοκίνητων μοντέλων, η κατανάλωση ίσως να αποτελέσει και καθοριστικό παράγοντα στην τελική απόφαση. Όταν μιλάμε για μικρότερες κατηγορίες, τα πράγματα είναι σίγουρα πιο εύκολα, με την πλειοψηφία των διαθέσιμων επιλογών να είναι αρκετά οικονομικές στην χρήση. Όσο ανεβαίνουμε όμως στην σκάλα των segments τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς οι αυξημένες απαιτήσεις από πλευράς χώρων και εξοπλισμού συνεπάγονται και αυξημένο βάρος. Αυτό με την σειρά του απαιτεί έναν ισχυρότερο κινητήρα που κατά συνέπεια πιθανότατα να είναι και πιο «σπάταλος» από πλευράς καυσίμου, όχι απαραίτητα όμως. Κι αυτό γιατί υπάρχουν οχήματα όπως αυτό που έχουμε επιλέξει σήμερα, τα οποία καταφέρνουν να κρατούν το κόστος χρήσης σε χαμηλά επίπεδα χάρη στα αποδοτικά κινητήρια σύνολα που χρησιμοποιούν. Στην προκειμένη περίπτωση για παράδειγμα έχουμε ένα C-SUV τελευταίας γενιάς, το οποίο όχι μόνο θα μεταφέρει όλη την οικογένεια με άνεση, αλλά θα το κάνει ζητώντας και το ελάχιστο δυνατό αντάλλαγμα.

Χρησιμοποιώντας έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1.400 κυβικών ο οποίος συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία, αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής. Νούμερα ικανά να χαρίσουν στο μεσαίου μεγέθους crossover επιδόσεις της τάξης των 9,5 sec για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση και τελική ταχύτητα 195 km/h. Το αξιοσημείωτο όμως αυτού του μοτέρ είναι η απαράμιλλή οικονομία συγκριτικά με την ελάχιστη ηλεκτρική υποβοήθηση που φέρει. Με μέση κατανάλωση 5,3 lt/100km και εκπομπές CO2 120 g/km, το οικογενειακό SUV όχι μόνο κινείται με το ελάχιστο δυνατό ποσό, αλλά απαλλάσσεται και από το βάρος των Τελών Κυκλοφορίας.

Ποιο είναι το κόστος για ένα τέτοιο σύνολο; 22.880 ευρώ! Τόσο κοστίζει στην βασική του έκδοση το νέας γενιάς Suzuki S-Cross με κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων της συγκεκριμένης έκδοσης. Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα στοιχεία και για όλη την υπόλοιπη γκάμα, ενώ μπορείτε να διαβάσετε και τη δοκιμή του Suzuki S-Cross 1.4 48V Hybrid στην πλούσια έκδοση GLX.

s-cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...