Δημοφιλή B-SUV: Ford Puma vs Opel Mokka - Δείτε τι ψηφίσατε

Δύο εκ των κορυφαίων compact SUV της αγοράς τέθηκαν αντιμέτωπα. Το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Ποιο όμως επιλέξατε εσείς;

  • -
  • -

Τα Β-SUV αποτελούν την πρώτη επιλογή των υποψηφίων αγοραστών. Κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, εντυπωσιάζοντας τους οδηγούς με τις συμπαγείς διαστάσεις, τους αποδοτικούς κινητήρες, την πρακτικότητα, την υψηλή συνδεσιμότητα και το μοντέρνο στυλ.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης νέου μοντέλου, τα Ford Puma και Opel Mokka βρίσκονται ψηλά στη λίστα επιλογής. Διαθέτουν κινητήρες 1.0 και 1.2 lt., που διακρίνονται τόσο για την ικανοποιητική ισχύ όσο και για την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

puma

Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα οδηγοκεντρικό και απολαυστικό στην οδήγηση B-SUV, τότε το Ford Puma είναι το επόμενο αυτοκίνητό σας. Στημένο αριστοτεχνικά, με ένα 1.000άρη κινητήρα – διαμάντι, ανάρτηση που μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάρια και άκρως πρακτική καμπίνα, το απολαμβάνεις σε κάθε διαδρομή. Επίσης, προσφέρεται σε έκδοση με 155 ίππους αλλά και στην «καυτή» ST με τους 200 ίππους.

Το Opel Mokka από την άλλη, εκφράζει περισσότερο το σύγχρονο lifestyle. Φινετσάτο, με νεανικά χρώματα, μεγάλες οθόνες αφής και όμορφο φινίρισμα, απευθύνεται περισσότερους στους λάτρεις της κομψότητας. Διατίθεται με κινητήρα 1.2T έως 130 ίππους, υπάρχει ως diesel αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό.

mokka

Για την ψηφοφορία επιλέξαμε δύο από τις πιο εμπορικές εκδόσεις των μοντέλων. Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line, με τον 1.0 EcoBoost των 125 ίππων και το αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων Powershift κοστίζει 27.720 €. Μια ανάσα πιο ψηλά, στις 27.750 €, συναντάμε το Opel Mokka με τον 1.2 Turbo των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, στη μεσαία έκδοση Bold.

Όπως αποδεικνύεται, η δυναμική οδική συμπεριφορά του Puma φαίνεται πως κάνει τη διαφορά με το ποσοστό να αγγίζει το 67%. Το Mokka διαθέτει όμως τις αρετές που απαιτούνται για να κάνει τη ρελάνς.

  • Ford Puma ST-Line EcoBoost Hybrid 125 PS Powershift: 67%
  • 33%Opel Mokka 1.2 Turbo 130 PS AT8 Bold: 33%


Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ και να διαβάσετε τις δοκιμές μας για τα δύο B-SUV. Να σημειώσουμε, ότι οι αριθμοί ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...