Σπορ B-SUV: Ford Puma ή Opel Mokka; Ποιο προτιμάτε;

Τα δύο αυτά μοντέλα προσφέρουν στυλ, άνεση, ευελιξία στην πόλη αλλά και μια σπορ αύρα που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Ποιο θα διαλέγατε από τα δύο;

  • -
  • -

Πλέον μπορούμε να βρούμε κάθε λογής SUV στην αγορά, από μικρά πόλης, μέχρι οικογενειακά, κουπέ, σπορ, πιο… ασφάλτινα, πιο «περιπετειώδη»… οι επιλογές είναι άπειρες. Από εκείνες που πάντα μας τραβάνε το ενδιαφέρον όμως, είναι αυτές των μικρών SUV με σπορ στοιχεία. Το Ford Puma και το Opel Mokka είναι από τα καλύτερα του είδους, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο στυλ που ακτινοβολούν.

Το Ford Puma διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1.000άρη EcoBoost που αποδίδει από 125 έως 155 ίππους, ανάλογα την έκδοση. Υπάρχει και σε τετρακύλινδρο diesel των 1.5 λίτρων με 120 ίππους και θα το βρείτε τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Το πραγματικά μοναδικό παρουσιαστικό του το κάνει να ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά και για τους λάτρεις της οδήγησης, η οδική συμπεριφορά του είναι άριστη, με πολλά fun to drive στοιχεία που χαίρεσαι να το πιέζεις σε μια ωραία διαδρομή. Οι χώροι δεν είναι άριστοι, αλλά φτάνουν ακόμη και για μια μικρή οικογένεια και στο κομμάτι του πορτμπαγκάζ, το καινοτόμο MegaBox προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, αλλά και μια πρακτική ιδέα για να τοποθετείς λερωμένα ή βρεγμένα αντικείμενα.

Το Opel Mokka ακολουθεί παρόμοια λογική. Χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρες 1.2 λίτρων, τρικύλινδρους με τούρμπο, που αποδίδουν από 100 έως 130 ίππους. Και εδώ έχουμε χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν, όπως και diesel έκδοση, στα 1.5 λίτρα με 110 ίππους. Η εξωτερική του εμφάνιση επαναπροσδιόρισε τη σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Το νέο Mokka ξεχωρίζει με το ιδιαίτερο design του και γίνεται αμέσως ποθητό. Όπως και στο Puma, έτσι και εδώ, οι χώροι δεν εντυπωσιάζουν αλλά θα βολέψουν μια οικογένεια. Στο κομμάτι της οδήγησης, είναι απολαυστικό και μπορείς να περάσεις καλά μαζί του. Δεν αγγίζει τη συμμετοχικότητα του Puma αλλά δίνει πολλά σπορ στοιχεία που τα εκτιμάς όταν βρεθείς σε μια σωστή διαδρομή.

Διαλέξαμε δύο από τις πιο εμπορικές εκδόσεις των δύο μοντέλων για να τις φέρουμε σε αντιπαράθεση και να μας πείτε ποιο από τα B-SUV προτιμάτε. Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line, με τον 1.0 EcoBoost των 125 ίππων και το αυτόματο σασμάν επτά σχέσεων Powershift κοστίζει 27.720 €. Μια ανάσα πιο ψηλά, στις 27.750 €, συναντάμε το Opel Mokka με τον 1.2 Turbo των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, στη μεσαία έκδοση Bold. Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται με πλήρη εξοπλισμό.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτική σύγκριση με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις τους. Στη συνέχεια, πείτε μας αν προτιμάτε το Ford Puma ST-Line 1.0 EcoBoost 125 PS Powershift ή το Opel Mokka Bold 1.2 Turbo 130 PS AT8, ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...