Αττική: Συμμορία σπάει τζάμια και κλέβει αυτοκίνητα - Δείτε το video

Τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων είναι συνεχόμενα. Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

  • -
  • -

Αμέτρητες φαίνεται πως είναι οι συμμορίες που δρουν στην Αττική και αφαιρούν συστηματικά εξαρτήματα από αυτοκίνητα. Παρότι, η αστυνομία εξάρθρωσε πρόσφατα δύο εγκληματικές οργανώσεις στο Λεκανοπέδιο, μια ακόμη σπείρα εντοπίστηκε να έχει βάλει στο στόχαστρο τα οχήματα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, απεικονίζονται δύο άτομα να κινούνται σε κεντρικό δρόμο του Αγίου Δημητρίου. Είναι απομεσήμερο, αλλά οι δράστες δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα. Προφανώς είναι έμπειροι και γνωρίζουν ακριβώς πως να κινηθούν και να δράσουν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί από τους περαστικούς και κατοίκους στα γύρω διαμερίσματα.

Σπάνε τα τζάμια με ειδικό σφυράκι

Αφού κάνουν την πρώτη βόλτα και εντοπίσουν τα αυτοκίνητα στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν εκτεθειμένα αντικείμενα, κάνουν ένα γύρο στο τετράγωνο και επιστρέφουν. Απόλυτα ήρεμοι ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες, σπάνε με ειδικό σφυράκι θραύσης κρυστάλλων το τζάμι, βάζουν το χέρι, αποσπούν το αντικείμενο και εξαφανίζονται αβίαστα.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Σύλληψη 12 ατόμων που έκλεβαν Smart στην Αθήνα

Αυτή η διαδικασία συμβαίνει ξανά και ξανά σε κάθε δρόμο όπου υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους. Η Ελληνική Αστυνομία, γνωρίζοντας ακριβώς τη δράση των συμμοριών, συστήνει στους οδηγούς να μην αφήνουν κανένα εκτεθειμένο αντικείμενο στην καμπίνα των αυτοκινήτων, ειδικά θήκες laptop και τσαντάκια.

Δείτε εδώ το βίντεο

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...