Premium SUV με χώρους: Audi Q3 ή Mercedes-Benz GLA - Ποιο προτιμάτε;

Χωρίς αμφιβολία, οι δύο γερμανικές προτάσεις που θέτουμε αντιμέτωπες, μας έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν μιλάμε για premium SUV. Ποιο θα διαλέγατε όμως;

  • -
  • -

Η επιλογή ενός C-SUV έχει γίνει πολύ… σύνθετη υπόθεση, αφού όλοι οι κατασκευαστές έχουν μια πρόταση σε αυτή την κατηγορία και η τελική επιλογή μόνο εύκολη δεν είναι. Από την άλλη, όταν μπαίνουμε στα premium μονοπάτια, αυτόματα σκεφτόμαστε συγκεκριμένα μοντέλα. Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά είναι τα Audi Q3 και Mercedes-Benz GLA. Προέρχονται από καταξιωμένους κατασκευαστές στο κομμάτι της πολυτέλειας και του image, προσφέρονται με ανταγωνιστικούς κινητήρες και συνοδεύονται από πολύ καλή ποιότητα στις καμπίνες τους.

Επιλέξαμε δύο πολύ δημοφιλείς εκδόσεις για να θέσουμε αντιμέτωπες. Αρχικά, διαλέξαμε το Audi Q3 στην έκδοση 35 TFSI S Tronic. Τι σημαίνει αυτό το «περίεργο» όνομα; Ότι εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων TFSI με 150 ίππους και αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Οι επιδόσεις που προσφέρει το σύνολο είναι ικανοποιητικές, όπως και η κατανάλωση καυσίμου. Το Audi Q3 διαπρέπει στο κομμάτι της ποιότητας εσωτερικού και εμφανίζει πολύ καλά στοιχεία άνεσης, όντας ξεκούραστο στα ταξίδια, όσες ώρες κι αν διαρκούν. Σε αυτή την έκδοση στοιχίζει 35.950 €, ωστόσο όπως συμβαίνει στις περισσότερες premium προτάσεις, οι επιλογές από τον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού είναι άπειρες και αν παρασυρθείτε, μπορεί το τελικό ποσό να «εκτοξευθεί».

Η Mercedes-Benz GLA είναι επίσης διαθέσιμη σε πολλές εκδόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση διαλέξαμε την GLA 200, που χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων με 163 ίππους και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων. Ο κινητήρας προσφέρει αρκετή ισχύ για καλές επιδόσεις, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και οικονομικός σε απαιτήσεις καυσίμου αν ο οδηγός είναι μετρημένος με το γκάζι. Όπως και στο Audi, καταπίνει χιλιόμετρα αδιαμαρτύρητα και μπορεί να σε ταξιδέψει «ατσαλάκωτο» ακόμη και για ώρες. Η τιμή της Mercedes-Benz GLA 200 ξεκινά από τις 37.000 € με ένα αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού, αν όμως… φορτώσετε με έξτρα, τότε θα τη δείτε να ανεβαίνει κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Παρακάτω, με ένα κλικ στη φωτογραφία ή το όνομα του μοντέλου, μεταφέρεστε αυτόματα στη δοκιμή του και διαβάζετε την άποψή μας. Επίσης, με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικό συγκριτικό πίνακα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια, πείτε μας ποιο από τα δύο προτιμάτε, στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Audi Q3 35 TFSI S Tronic

Mercedes-Benz GLA 200

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...