Δείτε τη νέα BMW Σειρά 3 – Τι καινούριο φέρνει;

Ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, πακέτα Μ Sport, περισσότερες τεχνολογίες και τεράστιες οθόνες. Η 3άρα ανανεώθηκε και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

  • -
  • -

Βρίσκεται στην αγορά 45 ολόκληρα χρόνια. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία sedan της παγκόσμιας αγοράς και το σημείο αναφοράς της BMW. Η Σειρά 3 συνεχίζει να γράφει ιστορία, με τη βαυαρική φίρμα να ανανεώνει ουσιαστικά την τελευταία γενιά, δίνοντας έμφαση στο εκσυγχρονισμένο και πολυτελές περιβάλλον, την ψηφιοποίηση και τον εξοπλισμό.

Στάνταρ τα full LED φώτα  

Με τις επιφάνειες να είναι σχεδιασμένες με σαφήνεια, τις δυναμικές γραμμές και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, η εμπρός ποδιά προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη σπορ εμφάνιση τόσο στην περίπτωση της Σειράς 3 Sedan όσο και της Σειράς 3 Touring. Οι προβολείς και η μάσκα νεφρών έχουν επανασχεδιαστεί ενισχύοντας την οπτική παρουσία του αυτοκινήτου. Οι στάνταρ full-LED προβολείς είναι τώρα πολύ πιο λεπτοί, με καθαρό περίγραμμα και φώτα ημέρας διατεταγμένα σε σχήμα ανεστραμμένου L για τη δημιουργία μιας αρμονικής και μοντέρνας εμφάνισης.

bmw3

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED Headlights διατίθενται προαιρετικά, και αναγνωρίζονται από τις μπλε πινελιές στο εσωτερικό των καλυμμάτων τους. Το ελαφρώς τροποποιημένο περίγραμμα και οι νέες διπλές μπάρες χαρίζουν στη μάσκα νεφρών BMW μία ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ το μαύρο γυαλιστερό χρώμα στις εισαγωγές αέρα προσδίδουν μία εκλεπτυσμένη πινελιά.

Το πίσω τμήμα διακρίνεται για την κομψότητα, με τις απολήξεις της εξάτμισης να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες. Το αυτοκίνητο πατάει σε ζάντες 17, 18 ή 19 ιντσών, με την τελευταία να αφορά τις εκδόσεις με το πακέτο M Sport. Tο πακέτο αυτό περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σε M High-gloss Shadowline, φώτα M Shadowline και ένα σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Curved Display οθόνη

Το εσωτερικό της Σειράς 3 έχει αναβαθμιστεί πλήρως. Η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενσαρκώνεται τώρα στην στάνταρ, κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Εδώ, μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης. Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση και είναι επίσης στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

bmw3

Στον βασικό εξοπλισμό βρίσκεται και το αυτόματο σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών, όπως και το BMW Live Cockpit Plus, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης BMW Maps, καθώς και ο μεσαίος καθρέπτης με σύστημα αυτόματης σκίασης, το εκτεταμένο πακέτο αποθηκευτικών χώρων και το Park Distance Control (PDC) με αισθητήρες μπροστά και πίσω.

Δείτε εδώ πότε έρχεται η νέα Χ1 και πόση αυτονομία έχει η ηλεκτρική iX1

Από τη βάση συναντάμε επιπλέον, το Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης που ανιχνεύει την παρουσία δικυκλιστών καθώς και οχημάτων και πεζών, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης, το Speed Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, το Manual Speed Limit Assist και το Lane Departure Warning με lane return.

bmw3

Όσο για τη νέα γενιά του BMW Operating System 8 που παρουσιάζεται στην ανανεωμένη Σειρά 3, ανοίγει τον δρόμο για το ψηφιακό μέλλον με ισχυρές δυνατότητες συνδεσιμότητας και επεξεργασίας δεδομένων καθώς και διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Στην καρδιά όλου αυτού βρίσκεται το BMW Curved Display και οι εκτεταμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant.

Κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in hybrid για τη Σειρά 3

Πολύ αποδοτικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, και εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά με τη μορφή plug-in υβριδικής και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, πετυχαίνουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου. Η Σειρά 3 Sedan μπορεί να παραγγελθεί σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις, και η Σειρά 3 Touring σε τέσσερις επιλογές. Πλέον αυτών, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους προσφέρονται για τις εκδόσεις Sedan και Touring.

bmw3

Στην κορυφή των μηχανικών συνόλων που διατίθενται για το Sedan και το Touring είναι δύο BMW Performance με σπορ χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι η Σειρά 3 καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 110 kW/150 hp μέχρι 275 kW/374 hp (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,7 – 1,8 l/100 km στον κύκλο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 198 – 40 g/km στον κύκλο WLTP, τιμές στον κύκλο NEDC: –). Η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μία ιδιαίτερα ταχεία απόκριση και αυξημένη αποδοτικότητα στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και στις τέσσερις μονάδες diesel.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με κιβώτιο Steptronic, με το Steptronic Sport που διαθέτει και λειτουργία ελέγχου εκκίνησης Launch Control να προσφέρεται ως έξτρα. Όσο για το σύστημα τετρακίνησης xDrive, εξοπλίζει τις δύο ισχυρότερες βενζινοκίνητες εκδόσεις, τις δύο diesel και τις plug-in.

bmw3

Στην ευρωπαϊκή αγορά, η ανανεωμένη Σειρά 3 Sedan θα λανσαριστεί τον Ιούλιο. Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται στο Μόναχο, στο Μεξικό και στην Κίνα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...