Αυτοκίνητο πήρε φωτιά μέσα σε τούνελ – Δείτε πώς το σβήνουν [video]

Τα τροχαία ατυχήματα μέσα σε σήραγγα θεωρούνται από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα συμβάντα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όμως, είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο.

  • -
  • -

Με τόσα τροχαία που σημειώνονται κάθε μέρα στους δρόμους της χώρας μας, οι πυροσβέστες στις κεντρικά ειδικά υπηρεσίες θεωρούνται εξαιρετικά έμπειροι. Εκπαιδεύονται για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε σενάριο, να επιχειρούν με ταχύτητα στο οδικό δίκτυο και κυρίως αποτελεσματικά, σώζοντας ζωές.

Για τους πυροσβέστες, μία από τις πιο δύσκολες αποστολές είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων και η κατάσβεση πυρκαγιάς μέσα σε τούνελ. Σε αυτή την περίπτωση, οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Προκειμένου τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, η υπηρεσία πραγματοποίησε πρόσφατα μια εντυπωσιακή άσκηση εντός της σήραγγας Παραμυθιάς στην Εγνατία Οδού.

Ομάδες πυροσβεστών πραγματοποίησαν κατάσβεση πυρκαγιάς και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών από οχήματα, ως άσκηση, σε συνεργασία με τον διαχειριστή της σήραγγας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του Ε.Κ.Α.Β.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις πότε μπορείς να σταματήσεις στη ΛΕΑ και πώς;

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την επιχείρηση. Άπαντες λειτουργούν με επαγγελματισμό. Γνωρίζουν ακριβώς που να σταθούν, τι να κάνουν κάθε στιγμή, πως να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες και να σβήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη φωτιά, πριν επεκταθεί.

Η αστυνομία κλείνει τον δρόμο πριν την είσοδο του τούνελ και απομακρύνει τα υπόλοιπα οχήματα και τους οδηγούς με ασφάλεια από τη σήραγγα. Το Ε.Κ.Α.Β αναμένει σε ετοιμότητα να παραλάβει τους τραυματίες και το κέντρο ελέγχου του αυτοκινητοδρόμου έχει ενεργοποιήσει τα φώτα κινδύνου και έχει προβεί σε κάθε ενέργεια, συμβάλλοντας στην επιχείρηση όπως απαιτούν οι συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...