Αυτό ίσως είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Φήμες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι μετά από μυστική δημοπρασία μία σπάνια Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut Coupe» έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

  • -
  • -

Μία σειρά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η εξαιρετικά σπάνια Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut Coupe» πωλήθηκε σε μυστική δημοπρασία στο αστρονομικό ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ! Οι πηγές από το εξωτερικό αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε σε μυστική συγκέντρωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με τη συγκεκριμένη τιμή πώλησης να το καθιστά ως το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Αν βέβαια κάτι τέτοιο ισχύει, αφού η Mercedes-Benz δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε αρνείται πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί. 

Ποια είναι η 300 SLR Uhlenhaut Coupe;

Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει τεράστια ιστορία, αφού πρόκειται για την έκδοση της αγωνιστικής 300 SLR με σκληρή οροφή, η οποία και προοριζόταν να εκπροσωπήσει τη Mercedes-Benz στους αγώνες το 1956. Όμως, το ατύχημα κατά τη διάρκεια των 24 Ωρών του Le Mans την 11η Ιουνίου του 1955 άλλαξε την ιστορία του μοντέλου και της γερμανικής εταιρείας. Εκείνη την ημέρα, ο οδηγός της ομάδας Pierre Bouillin έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκε από την πίστα καταλήγωντας στον κόσμο με αποτέλεσμα 83 θεατές να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 180 να τραυματιστούν. Μετά από εκείνο το τραγικό ατύχημα, η Mercedes-Ben zαποφάσισε να αποσυρθεί από τους αγώνες.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ακριβότερο Peugeot 205 στην ιστορία! 


Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το γαλλικό αυτοκίνητο που κοστίζει όσο 40 Ferrari; 

Παρόλα αυτά, δύο Mercedes-Benz 300 SLR με σκληρή οροφή είχαν ήδη κατασκευαστεί. Και μία από τις δύο δόθηκε στον επικεφαλής του τμήματος δοκιμών της γερμανικής εταιρείας, Rudolf Uhlenhaut ως προσωπικό αυτοκίνητο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο απέκτησε και το ψευδώνυμο «Uhlenhaut Coupe». Εκείνη την περίοδο, με τελική της τάξεως των 290 km/h ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον πλανήτη! Η Mercedes-Benz αρκετές φορές στο παρελθόν είχε αρνηθεί να πουλήσει τα δύο μοναδικά αυτοκίνητα και τα είχε στην κατοχή της. Απόφαση που μάλλον άλλαξε πριν από μερικές μέρες…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...