Ποιο γαλλικό αυτοκίνητο κοστίζει όσο 40 Ferrari; [video]

Τα παλιά, σπάνια και συλλεκτικά αυτοκίνητα μπορούν να «πιάσουν» τιμές που προκαλούν πραγματική… ζάλη.

  • -
  • -

Η Ferrari κατασκευάζει πολύ ακριβά αυτοκίνητα, με τα μοντέλα της να κοστίζουν πάνω από 250.000€. Υπάρχουν ωστόσο πολλά συλλεκτικά τετράτροχα που κάνουν το νούμερο αυτό να μοιάζει… αστείο. Όπως για παράδειγμα ένα Talbot-Lago T150-C-SS Teardrop Coupe του 1937. Πρόκειται για το ακριβότερο γαλλικό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ, με τιμή στα 12.189.000 ευρώ! Το ποσό αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε περίπου… 40 σύγχρονες Ferrari, με τιμή γύρω από τις 300.000 ευρώ, για να καταλάβουμε ακόμη πιο εύκολα πόσα πολλά χρήματα είναι αυτά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι άριστα διατηρημένο και προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών εύπορων συλλεκτών. Πολλοί λένε ότι μιλάμε για το ομορφότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ακόμη και αν αυτός ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικός, είναι αδύνατο να διαφωνήσει κάποιος ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα, ένα έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς. Φυσικά, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο του 1937, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι κάθε τμήμα του είναι φτιαγμένο και συναρμολογημένο στο χέρι. Η δημοπρασία του έλαβε χώρα στο Amelia Island της Florida από την Gooding & Company.

Δείτε ακόμη: Πόσα εκατομμύρια «έπιασε» το ακριβότερο Toyota ever;

Η έκδοση SS (προέρχεται από το Super Sport) έχει έναν μεγαλύτερο κινητήρα υψηλής απόδοσης με εντυπωσιακά για την εποχή χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα σύνολο 4.0 λίτρων, εξακύλινδρο σε σειρά, με τρία καρμπιρατέρ και 170 ίππους. Μάλιστα, στους εμπρός τροχούς υπάρχει ανεξάρτητη ανάρτηση, στοιχείο επίσης καινοτόμο για την εποχή του. Στη συγκεκριμένη δημοπρασία που πουλήθηκε το Talbot-Lago T150-C-SS Teardrop Coupe, άλλαξαν χέρια πολλά σπάνια, ιδιαίτερα και σημαντικά αυτοκίνητα, όπως μια Porsche 718 RSK, μια Bentley R-Type continental Fastback, ένα Toyota Shelby 2000 GT, μια Ferrari F40, μια Porsche Carrera GT, μια Mercedes-Benz 300 SL Gullwing και η λίστα, πραγματικά δεν έχει τέλος. 



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...