Νέο παγκόσμιο ρεκόρ: Peugeot 205 πουλήθηκε για 83.000 €

Τι κι αν πλησιάζει τα 40 χρόνια ζωής. Ακόμη παραμένει ένα από τα πιο απολαυστικά μικρά σπορ αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Κυκλοφόρησε το 1984 για να ανταγωνιστεί το VW Golf GTI και αποτέλεσε το αντικείμενο του πόθου για μια ολόκληρη γενιά νέων οδηγών. Ειδικά για τους εφήβους της δεκαετίας του 1980, το Peugeot 205 GTI ήταν ένα όνειρο, όπως ακριβώς και η Sophie Marceau.

Η φήμη του σικάτου γαλλικού σπορ μοντέλου απογειώθηκε όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο WRC. Τότε, ακόμη και οι παθιασμένοι φίλοι των Ferrari και Lamborghini, υπέκυψαν στη γοητεία του.

205 gti

Πολλοί απόλαυσαν τις αρετές του 205 GTI, το οδήγησαν στους στενούς επαρχιακούς δρόμους της εποχής και καμάρωναν για το απόκτημά τους. Ανάμεσά τους ήταν και μια κυρία ονόματι Biron. Το αγόρασε το 1987 αλλά σε αντίθεση με τους περισσότερους, στο κοντέρ έγραψε ελάχιστα χιλιόμετρα.

Αυτό το 205 GTI έχει κάνει λιγότερα από 7.000 km

Το συλλεκτικό Peugeot 205 GTI 1.9 του 1987 βγήκε προς πώληση στη δημοπρασία Tour Auto της Neuilly-sur-Seine, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα πωληθεί πάνω από 45.000 ευρώ. Όπως απεδείχθη, οι συλλέκτες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του ήταν αρκετοί, με αποτέλεσμα η τιμή να εκτοξευτεί.

205 gti

Σε αυτό συνέβαλλαν η φήμη του αλλά και το γεγονός ότι παρέμεινε σε άριστη κατάσταση. Ο χιλιομετρητής δείχνει μόλις 6.719 km, το εσωτερικό είναι ανέγγιχτο από το χρόνο και η αυθεντική βαφή MOTW graphite grey γυαλίζει στο αμάξωμα.

Τελικά, ένας έδωσε το ποσό των 82.960 € και απέκτησε το αστραφτερό γαλλικό hatch με τη διαχρονική εμφάνιση και την εξαιρετική ποιότητα.

Δείτε εδώ τη θεαματική ανάβαση του Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16

205 gti

Το τρίθυρο hot hatch που πολλοί χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο όλων των εποχών και κυρίως οι Γάλλοι, τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.905 κ.εκ. Το μοτέρ αποδίδει 130 PS, με την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Οι επιδόσεις του προκαλούν θαυμασμό ακόμη και τώρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,8 sec και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 206 km/h.

Πηγές: classicdriver.com – Aguttes on Wheels

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...