Η αποκατάσταση μιας Mercedes 300SL Gullwing αγγίζει την τελειότητα

Χρειάζονται πολλά χρήματα για να ξαναέρθει στη ζωή αυτό το διαμάντι

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει αυτοκίνητα περισσότερο καιρό από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, και διαθέτει μια κληρονομιά που εκτείνεται περισσότερο από έναν αιώνα, έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών. Ένα τέτοιο είναι η θρυλική 300SL Gullwing.

mercsl4

Η Mercedes-AMG GT μπορεί να είναι ο σύγχρονος διάδοχος αυτής της κλασικής ομορφιάς, αλλά τίποτα δεν θα πλησιάσει ποτέ το πρωτότυπο. Τα έργα αποκατάστασης για αυτά τα αυτοκίνητα μπορούν να ανέλθουν σε εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι περισσότεροι συλλέκτες θα χαρούν να πληρώσουν ό,τι χρειάζεται για να αναγενηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

merc2
Η εταιρία Thornley Kelham, ειδική στην αποκατάσταση και συντήρηση κλασικών αυτοκινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλαβε την πρόκληση να αποκαταστήσει την εικονιζόμενη Mercedes-Benz 300SL Gullwing του 1957 και το τελικό αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό.

Μια λεπτομερής επιθεώρηση του coupe πριν την επισκευή αποκάλυψε ένα προηγούμενο ατύχημα στο εμπρός μέρος, το οποίο οδήγησε στην ανακατασκευή του αυτοκινήτου με ανταλλακτικά από ένα Roadster. Ευτυχώς, το σωληνοειδές πλαίσιο ήταν σε καλή κατάσταση και δεν χρειάστηκαν σημαντικές επεμβάσεις. Ο κινητήρας 3.0 λίτρων από την άλλη δέχθηκε πλήρη ανακατασκευή.

mercsl3

Ο Simon Thornley, ο συνιδρυτής του Thornley Kelham, είπε σχετικά: "Η αποκατάσταση ενός Gullwing είναι τεράστια ευθύνη. Δουλεύουμε πάνω σε ένα αυτοκίνητο τόσο σπάνιο και εμβληματικό όπως αυτό, που η πρωτοτυπία και η ακρίβεια είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Περάσαμε εκατοντάδες ώρες για να πάρουμε τις λεπτομέρειες αυτού του αυτοκινήτου με ακρίβεια. Αυτό το αυτοκίνητο βρίσκεται εν ζωή για πάνω από 60 χρόνια τώρα και είμαστε ευτυχείς που του δώσαμε παράταση για πολλά ακόμη χρόνια".




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...