Οι τιμές του νέου Skoda Karoq στην Ελλάδα

Το μικρομεσαίο SUV της τσεχικής φίρμας ανανεώθηκε και συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

  • -
  • -

Διαθέσιμο προς παραγγελία είναι το ανανεωμένο Karoq στη χώρα μας, με τη Skoda να ανακοινώνει τις τιμές, τους κινητήρες με τους οποίους τροφοδοτείται και τις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει από την φαρδύτερη, εξαγωνική πλέον μάσκα της Skoda, τους πιο λεπτούς και κομψούς προβολείς και πίσω φώτα, ενώ πολλές είναι οι μικρές σχεδιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αεροδυναμική του μοντέλου – ανάμεσά τους μια μπροστινή ποδιά με αεροκουρτίνες, νέες ζάντες αλουμινίου, τα τελειώματα των πίσω παραθύρων και η νέα πίσω αεροτομή. Ως αποτέλεσμα, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd πλέον είναι 0,30, βελτιωμένος κατά 9%.

karoq

Τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας, τα οποία τώρα χωρίζονται στα δύο, τονίζουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Για πρώτη φορά προσφέρεται με προβολείς full-LED Matrix εμπρός, ενώ τα πίσω φώτα είναι στάνταρ full-LED.  

Το εσωτερικό του τσεχικού compact SUV είναι ακόμα πιο άνετο και πλέον κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από βιώσιμα υλικά. Το προαιρετικό Eco pack περιλαμβάνει καλύμματα καθισμάτων από vegan και ανακυκλωμένα υλικά, ενώ ο βελτιωμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός LED και οι νέες διακοσμητικές λωρίδες στον πίνακα οργάνων και τις επενδύσεις των θυρών, δημιουργούν μία αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα. Προαιρετικά, το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί πλέον να ρυθμίζεται ηλεκτρικά.

karoq

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, 521 λίτρα με τα καθίσματα στην προεπιλεγμένη θέση τους και 1.630 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα. Με τα καθίσματα VarioFlex, το πορτμπαγκάζ μπορεί να φτάσει τα 588 λίτρα ή 1.605 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα και 1.810 λίτρα με αφαίρεση των πίσω καθισμάτων.

Ο πίνακας οργάνων Virtual Cockpit έχει μέγεθος 8 ή 10,25 ιντσών και η οθόνη αφής 6,5 ή 9,2 ίντσες, ανάλογα την έκδοση, χειρισμό με φωνητικό έλεγχο και ενημερώσεις λογισμικού «over the air».

Με 110 και 150 ίππους και κιβώτιο DSG

Σε πρώτη φάση, η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον τρικύλινδρο 1.0 TSI βενζίνης απόδοσης 110 PS και 200 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,8 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 132 gr/km.

karoq

Επίσης, υπάρχει και ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI με σύστημα ACT για απενεργοποίηση των δύο κυλίνδρων σε χαμηλό φορτίο που αποδίδει 150 PS και 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται είτε με μηχανικό εξάρι κιβώτιο είτε με το αυτόματο DSG7, με την κατανάλωση καυσίμου να κυμαίνεται από 6,1 έως 6,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 από 139 έως 142 gr/km.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε τo Skoda Fabia 1.0 TSI 110 PS

Όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας, από τη βασική έκδοση περιλαμβάνει Front Assist με Predictive Pedestrian Protection και City Emergency Brake. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο παραλλαγών του Travel Assist που ενσωματώνει πέντε έως οκτώ συστήματα υποβοήθησης, και οι δύο περιλαμβάνουν Predictive Cruise Control, το οποίο χρησιμοποιεί εικόνες από την κάμερα στο παρμπρίζ καθώς και δεδομένα από το προηγμένο σύστημα πλοήγησης. Το προαιρετικό σύστημα Crew Protect Assist αντιδρά σε επικείμενες συγκρούσεις για να αποτρέψει ένα ατύχημα ή να ελαχιστοποιήσει τη σοβαρότητα των συνεπειών του.

karoq

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα Ambition και Style, με τις τιμές να ξεκινούν από 26.150 ευρώ για την έκδοση με τον 1.0 TSI και από τα 27.900 ευρώ γι’ αυτές με τον 1.5 TSI.

Αναλυτικά οι τιμές

1.0 TSI 110 PS Ambition: 26.150 ευρώ
1.5 TSI 150 PS Ambition: 27.900 ευρώ
1.5 TSI 150 PS Style: 29.400 ευρώ
1.5 TSI 150 PS Ambition DSG7: 30.900 ευρώ
1.5 TSI 150 PS Style DSG7: 32.400 ευρώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...