Εξωφρενικές οι τιμές του ηλεκτρικού Lucid Air στην Ευρώπη

Η αμερικανική φίρμα φέρνει στην Ευρώπη το πανίσχυρο ηλεκτρικό μοντέλο. Οι τιμές ωστόσο, κυμαίνονται σε παρά πολύ υψηλά επίπεδα.

  • -
  • -

Το πρώτο μοντέλο της Lucid Motors ξεκινά την εμπορική του πορεία στη Γηραιά Ήπειρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες για την πλουσιότερη έκδοση Air Dream Edition άνοιξαν σε Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία και Νορβηγία, με τις τιμές να ανέρχονται στα... 218.000, 222.000, 190.000 και 180.630 ευρώ, αντίστοιχα.

lucid

Το Lucid Air Dream Edition είναι ένα πολυτελές, αμιγώς ηλεκτρικό sedan, το οποίο η ίδια περιγράφει ως ένα από τα καλύτερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά EV οχήματα. Στην Ευρώπη, η κορυφαία έκδοση προσφέρεται σε δύο εκδοχές ισχύος. Η Range αποδίδει 933 hp και 1.390 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 sec και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h.

lucid

H Performance είναι ακόμη ισχυρότερη, αγγίζοντας τους 1.100 hp και έχοντας την ίδια ροπή (1.390 Nm). Επιταχύνει στα 0-100 σε 2,7 sec και η τελική είναι στα 270 km/h. Όσο για την αυτονομία, σε ιδανικές συνθήκες φθάνει σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έως τα 900 km.

Σε 1 λεπτό κερδίζει αυτονομία 32 km

Το Air Dream Edition Range τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και το Performance από τρεις. Η μπαταρία είναι ενεργειακής χωρητικότητας 113 kWh. Ο ανταγωνιστής ουσιαστικά του Tesla Model S διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 924 Volt. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει με μέγιστη ισχύ έως τα 300 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση άνω των 480 χιλιομέτρων σε μόλις 20 λεπτά ή να κερδίζει αυτονομία 32 χιλιομέτρων ανά λεπτό!

lucid

Σε πρώτη φάση, θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη ελάχιστες μονάδες του Air Dream – η εταιρεία δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του έτους, ενώ από τις αρχές του 2023 θα είναι διαθέσιμες και οι πιο απλές εκδόσεις (Air Pure, Air Touring και Air Grand Touring). Η βασική Air Pure αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 100.000 ευρώ.

Ανοίγουν αντιπροσωπείες της Lucid στην Ευρώπη

Στις 13 Μαΐου, ο όμιλος Lucid θα εγκαινιάσει στο Μόναχο της Γερμανίας την πρώτη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία. Σταδιακά, θα ακολουθήσουν και άλλες αντιπροσωπείες σε Ολλανδία, Ελβετία και Νορβηγία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορές των Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Μονακό, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

lucid

Διαβάστε επίσης: Ο αντίπαλος του Tesla Model S έχει ισχύ που ξεπερνά τους 1.000 ίππους!

Σύμφωνα με την εταιρεία, από όλες τις παραπάνω χώρες, έχει δεχθεί ήδη παραγγελίες για το Air. Στόχος της Lucid είναι να επεκταθεί μέσα σε διάστημα 5 ετών σε όλες τις κύριες ευρωπαϊκές αγορές. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο social media, με την αμερικανική φίρμα να ακολουθεί τη φιλοσοφία της Tesla στον συγκεκριμένο τομέα.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...