SUV που δεν καίνε τίποτα: Renault Captur LPG ή SEAT Arona TGI; Δείτε τι ψηφίσατε

Με τη βενζίνη να τρέχει στην ανηφόρα της ακρίβειας χωρίς να δείχνει σημάδια… φρεναρίσματος, σας ζητήσαμε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο SUV που δίνουν λύση χάρη στα φθηνά τους καύσιμα.

  • -
  • -

Υγραέριο και φυσικό αέριο, δύο καύσιμα που μπορούν να… σώσουν την τσέπη ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Η χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με τα δημοφιλέστερα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο) αλλά και η πολύ χαμηλότερη κατανάλωση στην περίπτωση του CNG, έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο σήμερα, με τις τρελές τιμές που διαβάζουμε στις πινακίδες των πρατηρίων. Διαλέξαμε δύο SUV, ένα υγραερίου (LPG) και ένα φυσικού αερίου (CNG) και σας ζητήσαμε να μας πείτε ποιο προτιμάτε.

Αμφότερα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές στην κατηγορία. Το Renault Captur LPG έχει φρέσκια εμφάνιση, πολύ καλή πρακτικότητα και πλούσιο εξοπλισμό, ενώ και το SEAT Arona TGI στην ανανεωμένη εκδοχή του εμφανίζεται πληρέστερο από ποτέ, με όπλα του τους χώρους, την τεχνολογία και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά για την κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που και τα δύο φιγουράρουν πολύ ψηλά στη λίστα των πωλήσεων της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας των B-SUV.

Δείτε ακόμη: Πού βρίσκονται τα 5 νέα πρατήρια φυσικού αερίου στην Ελλάδα;

Σε ο,τι αφορά το κομμάτι της ψηφοφορίας, το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο κοντά όσο θα περιμέναμε. Πιστεύαμε ότι η διαφορά θα κριθεί «στον πόντο», όμως η κυριαρχία της γαλλικής πρότασης είναι εμφανής. Σε αυτό παίζει σίγουρα το ρόλο του το ίδιο το καύσιμο. Το υγραέριο συναντάται σε πάρα πολλά πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα, σε αντίθεση με το CNG που έχει περιορισμένο δίκτυο, ακόμη και στην πρωτεύουσα. Για όποιον βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πρατήρια όμως, το φυσικό αέριο έχει να επιδείξει πολλά πλεονεκτήματα. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ακολουθούν.

  • Renault Captur LPG: 66%
  • SEAT Arona TGI: 34%


Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Να σημειώσουμε, ότι τα αποτελέσματα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...